Heidelberg och Ricoh visar nya flödet

PUBLICERAD: 7 april 2011
UPPDATERAD: 7 april
Simon Sasaki, Ricoh, och Bernhard Schreier, Heidelberg.

Den första gemensamma presskonferensen efter samarbetsavtalet mellan Heidelberg och Ricoh hölls på Digi:Media-mässan i Düsseldorf den 6 april.

Här berättade Heidelbergs vd, Bernhard Schreier, att även om de tidigare inte haft framgångar på digitalsidan, så vill de idag vara med i spelet. Digital produktion kommer även i fortsättningen att utgöra en mindre del av de totala tryckvolymerna, men är på tillväxt.

De första inledande samtalen mellan de båda aktörerna började på Ipex förra året och det råder inget tvivel om att företagen är kompatibla. Samarbetet kommer att innebära att Heidelberg blir återförsäljare för Ricohs produktionsutrustning. På Digi:Media är huvudfokus i Heidelbergs monter ett koncept som visas i ett arbetsflöde med Anicolor, inkjetlösningen Linoprint och Prinect.

Företagen har i dagsläget inga planer på att utveckla nya lösningar, så det handlar inte om samma typ av samarbete som till exempel KBA och RR Donnelley. Vem som satsar rätt? Det får tiden utvisa.

Läs mer om Digi:Media-mässan i AGI nr 469, ute den 29 april.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1