Heidelberg och Ricoh visar nya flödet

Simon Sasaki, Ricoh, och Bernhard Schreier, Heidelberg.

Den första gemensamma presskonferensen efter samarbetsavtalet mellan Heidelberg och Ricoh hölls på Digi:Media-mässan i Düsseldorf den 6 april.

Här berättade Heidelbergs vd, Bernhard Schreier, att även om de tidigare inte haft framgångar på digitalsidan, så vill de idag vara med i spelet. Digital produktion kommer även i fortsättningen att utgöra en mindre del av de totala tryckvolymerna, men är på tillväxt.

De första inledande samtalen mellan de båda aktörerna började på Ipex förra året och det råder inget tvivel om att företagen är kompatibla. Samarbetet kommer att innebära att Heidelberg blir återförsäljare för Ricohs produktionsutrustning. På Digi:Media är huvudfokus i Heidelbergs monter ett koncept som visas i ett arbetsflöde med Anicolor, inkjetlösningen Linoprint och Prinect.

Företagen har i dagsläget inga planer på att utveckla nya lösningar, så det handlar inte om samma typ av samarbete som till exempel KBA och RR Donnelley. Vem som satsar rätt? Det får tiden utvisa.

Läs mer om Digi:Media-mässan i AGI nr 469, ute den 29 april.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Plastexperten: Tunt underlag för gröna påståenden

Emma Strömberg är plastexpert på oberoende forskningsinstitutet IVL Svenska miljöinstitutet AB och docent i polymera material. Hon har tittat på om det gjorts någon specifik forskning på pvc-vinyler eller pvc-fria alternativ, men det visar sig att det är knapert med forskningsrapporter om detta.

Publicerat av: 

Återförsäljarna: ”Något slutkunderna vill ha”

Pvc är sedan länge ett populärt material för olika typer av vinyler, bland annat på grund av sin långa hållbarhet och sitt pris. På senare år har det kommit fler och fler produkter utan pvc, med varierande kvalitet och hållbarhet. Hos återförsäljarna märks efterfrågan på pvc-fritt tydligt.

Publicerat av: 

Kalmar Kuvert satsar på bredd i produktfloran

Ryggraden för mellanledsleverantören Kalmar Kuvert är som namnet lyder – tillverkning av specialkuvert från ark. Men annat i tryckväg ska också hållas ajour. Ett nytt Duplo-system för att klamra och plocka både offset- och digitaltryckta ark går nu med hög beläggning. Det gör också en maskin för att skära, biga och perforera visitkort och förpackningar.

Publicerat av: 

Digitala volymer växer som aldrig förr hos Billes

Tryckvolymerna har under flera månader sista året nått nya rekordhöjder hos Billes tryckeri i Mölndal trots pandemin. Nu byter de ut två av sina tre HP Indigo-maskiner för att få ännu mer tryckkapacitet. Vd:n Niklas Bille förklarar kalkylen bakom investeringen och varför de valt att fortsätta med HP Indigo istället för inkjet-tekniken.

Publicerat av: