Konica Minolta lanserar Iphone-app till skrivare

PUBLICERAD: 7 april 2011
UPPDATERAD: 7 april

Konica Minolta har lanserat ett program som gör det möjligt att ansluta sina multifunktionsprodukter med Iphone, Ipad och Ipod Touch.

Appen heter Pagescope Mobile och möjliggör för användare att läsa och skriva ut dokument från de mobila enheterna samt att ta emot scannad data från Konica Minoltas produkter. Appen kan laddas ner kostnadsfritt på App Store.

– Eftersom Apples mobila produkter blir mer och mer populära i näringslivet finns en växande efterfrågan för utskrift direkt från dessa, säger Niklas Nilsson, produktchef Office på Konica Minolta Business Solutions AB. Med PageScope Mobile erbjuder vi möjligheten att skriva ut trådlöst från Iphone, Ipad och Ipod Touch och vi ger även användarna möjlighet att ta emot skannade dokument från våra multifunktionsprodukter.

– Eftersom vårt mål är att uppfylla den växande efterfrågan på nätverk och cloud-lösningar i kontorsmiljö, är program som Pagescope Mobile en naturlig utveckling.

Läs vidare

Produktregn hos NI Solutions

NI Solutions bjöd in till öppet hus under två dagar i sina nya lokaler. Programvaror och maskiner, bland annat nya storformatsskrivare och ett modulärt monteringsbord, duggade tätt i företagets democenter.
NI solutions

Vässad mjukvara för skyltproduktion

Calderas mjukvara är ett arbetsflöde utvecklat för skyltproduktion – nu även anpassat för mindre skylttillverkare.
Artwork_Systems

Adobe vill automatisera tryckprocessen med PDF Print Engine 6

Sedan 2006 har Adobe producerat mjukvaran PDF Print Engine, som enligt företaget används i över 200 000 pressar och provtrycksskrivare över hela världen. I dagarna släpptes den sjätte upplagan. Uppdaterad färgkonvertering, nya algoritmer för skalförändring och enklare hantering av postpress är några av nyheterna.
IMG_0007

Heidelberg flyttar upp arbetsflödet i molnet

Programvarulanseringarna duggar tätt. Och det är molnbaserat och flera appar som är framtiden för att hålla styr och överblicka framtidens tryckproduktioner, enligt Heidelberg. Med prepress-nyheten Smart Product App lanseras ett automatiserat sätt att skapa tryckfärdiga pdf:er i endast sex steg.
Oscar_runesson_stenmark

Senaste nytt

Gibon bjuder in till öppet hus

Gibon i Borås bjuder in till Grafiska dagarna, 6–8 december, och bullar upp med förädlingsmöjligheter och efterbehandling till besökarna.
Gibon

Signcom breddar det pvc-fria utbudet

Signcom blir återförsäljare för Taya Groups pvc-fria bannermaterial i Kavalan-serien. De två parterna har ingått ett distributionssamarbete som börjar gälla omgående.
Signcom Kavalan

Först i Europa med prisbelönt flatbädd

Screenbolaget i Stockholm är först ut i Europa med Vanguards nya flatbäddsskrivare som premiärvisades på Fespa i maj. Investeringen ska möta förändrade marknadskrav och ett ökat behov av digital produktion i hög volym.
Oscar Lagerstedt_media

Gop utökar med pappersbaserat

Kungsbackaföretaget Gop får distributionsrätt i Skandinavien för två av Swedboards pappersbaserade premiumskivor för den grafiska displaybranschen. Avtalet ska innebära ett ännu bredare erbjudande av välkända varumärken inom detta segment. 
Gop Swedboard 2.1