Heidelberg utser svensk försäljningschef

PUBLICERAD: 15 april 2011
UPPDATERAD: 15 april
Lars Lindberg.

I samband med sammanslagningen av Heidelbergs danska och svenska organisation utser man Lars Lindberg till ny svensk-dansk försäljningschef samt country manager för Sverige.

Funktionen som country manager är ny och har tagits fram för att öka fokuset på Heidelbergs svenska kunder och stärka Heidelbergs närvaro i Sverige.

Lars Lindberg, 44, har 22 års erfarenhet från branschen och kommer närmast från en position som group account manager för internationella kunder. Han har även arbetat som performance-konsult hos Manroland. Tidigare arbetsgivare är även Horsell Anitec och Fujifilm.

– Jag är otroligt nöjd att kunna meddela att vi anställt Lars Lindberg, säger Jens Cronval, vd, Heidelberg Nordic. Hans tunga erfarenheter, stora engagemang samt goda kännedom om den svenska marknaden har en tydlig nytta för oss och våra kunder. Vi förväntar oss mycket av den svenska marknaden i den närmaste framtiden och arbetar på alla nivåer med att stärka vår närvaro och service. Anställningen av Lars Lindberg är ett stort steg i rätt riktning.

– Tjänsten som säljchef och country manager är en utmaning som glädjer mig stort, säger Lars Lindberg. För det första eftersom det händer så mycket spännande på den svenska marknaden, där Heidelberg har intressanta lösningar. Dessutom har jag under mina år i branschen fått insikt i vitt skilda områden som förbrukningsmateiral, prepress, tryck, MIS och digitaltryck. Det har varit ett stort privilegium och det är något som jag ser som en stor styrka i relatione till Heidelberg, som har en unik position på marknaden som totalleverantör. Med andra ord, så känner jag mig väl förberedd för min första arbetsdag och ser fram emot utmaningarna.

Lars Lindberg tillträder sin nya tjänst i augusti i år.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2