Heidelberg utser svensk försäljningschef

Lars Lindberg.

I samband med sammanslagningen av Heidelbergs danska och svenska organisation utser man Lars Lindberg till ny svensk-dansk försäljningschef samt country manager för Sverige.

Funktionen som country manager är ny och har tagits fram för att öka fokuset på Heidelbergs svenska kunder och stärka Heidelbergs närvaro i Sverige.

Lars Lindberg, 44, har 22 års erfarenhet från branschen och kommer närmast från en position som group account manager för internationella kunder. Han har även arbetat som performance-konsult hos Manroland. Tidigare arbetsgivare är även Horsell Anitec och Fujifilm.

– Jag är otroligt nöjd att kunna meddela att vi anställt Lars Lindberg, säger Jens Cronval, vd, Heidelberg Nordic. Hans tunga erfarenheter, stora engagemang samt goda kännedom om den svenska marknaden har en tydlig nytta för oss och våra kunder. Vi förväntar oss mycket av den svenska marknaden i den närmaste framtiden och arbetar på alla nivåer med att stärka vår närvaro och service. Anställningen av Lars Lindberg är ett stort steg i rätt riktning.

– Tjänsten som säljchef och country manager är en utmaning som glädjer mig stort, säger Lars Lindberg. För det första eftersom det händer så mycket spännande på den svenska marknaden, där Heidelberg har intressanta lösningar. Dessutom har jag under mina år i branschen fått insikt i vitt skilda områden som förbrukningsmateiral, prepress, tryck, MIS och digitaltryck. Det har varit ett stort privilegium och det är något som jag ser som en stor styrka i relatione till Heidelberg, som har en unik position på marknaden som totalleverantör. Med andra ord, så känner jag mig väl förberedd för min första arbetsdag och ser fram emot utmaningarna.

Lars Lindberg tillträder sin nya tjänst i augusti i år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *