John Cleese trycker bok med Ricoh

PUBLICERAD: 29 april 2011
UPPDATERAD: 29 april

Ricoh är en av aktörerna i ett bokprojekt med skådespelaren och komikern John Cleese. Ricohs digitalpress C901 Graphic Arts Edition har valts ut att trycka fotoboken med titeln JW2, där alla intäkter går till välgörenhet.

Boken som är på 70 sidor har 66 illustrerade sidor med sammanlagt två hundra fotografier och fyra sidor text. Den begränsade upplagan på ettusen böcker trycks efter beställning.

Bokomslaget är tryckt på Favini Majestic Medal Bronze (120 g) och texten är tryckt på strukturerade Favini Dolce Vita. Det halvgenomskinliga Hydroprint Light Frost (120 mikron) efter omslaget levererades av Kernow Coatings.

Bindningen är en kombination av traditionell och modern teknik. Boken binds i skruvpärmsteknik med mässingsfärgade skruvar.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)