Spacio tar över Vutek-agenturen

PUBLICERAD: 5 maj 2011
UPPDATERAD: 14 november

Spacio har av EFI blivit utsedd till ny distributör i Sverige, Norge och Danmark för VUTEK. Spacio har sedan 2007 varit distributör i Norden för Rastek, ett annat varumärke inom EFI. Nu utvecklas samarbetet till att även omfatta VUTEK.

– Vi är väldigt nöjda med detta och kommer att sätta full fart med att utveckla denna agentur som en del i vår digitala strategi. Vi ser det även som en uppskattning från EFI för vårt arbete för företaget i Norden, säger Lars Nilsson, vd på Spacio och ansvarig för moderbolaget Marabus verksamhet i norra Europa.

Spacio kommer att representera EFI fullt ut för dessa varumärken och man bygger tillsammans med EFI upp en komplett serviceorganisation för Norden med försäljning och distribution av maskiner, förbrukningsmaterial och reservdelar. För att möta marknadens behov av service har Spacio anställt Christian Lauritsen och Christian Loskog (f d Nilsson) som servicetekniker för företagets digitala produkter.

Christian Loskog har stor erfarenhet av service och underhåll av VUTEK storformatskrivare. Christian Lauritsen, som även han har stor erfarenhet från den digitala marknaden, kommer att särskilt ansvara för service och underhåll av Rastek. Detta team med Kjell Karlsson som produktionsansvarig för digitalprodukter hos Spacio, kommer att kunna erbjuda en kompetent kvalitet på företagets service för samtliga digitala produkter.

Läs vidare

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

Storformatsjätten Ackert Reklam börjar med småformat

Storformatsjätten på västkusten, Ackert Reklam, har lite i smyg börjat med småformat. Företaget vill alltid ligga i framkant oavsett om det gäller nya maskiner, automatisering och noggrannhet i både stort och smått. Omsättningen och vinsten ligger på imponerande siffror år efter år, men varför tar de inte nästa kliv?
Acker-stor

Graphic Profile: ”Nu är vi med bland de större drakarna”

Graphic Profile i Motala har flyttat till större lokaler och investerat i två skärbord och en planprinter. Den kraftigt förstärkta kapaciteten gör att de kan utmana större konkurrenter om jobben.
– Zündborden är själen i verksamheten där allting passerar, säger Tom Jacobsson, vd och delägare.
GP1

Hårdvara är kärnan hos nystartade Signcore

Samma dag som Fespa öppnade gick Signcoms vd Robert Nyblom ut med att han driver vidare maskinverksamheten i ett nytt bolag. Sedan dess har bitarna fallit på plats och vägen framåt är solklar.
Signcore 3

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)