Böcker på tillväxt i USA

Det amerikanska företaget Bowker, som levererar bibliotekstjänster, visar i ny statistik att den amerikanska bokmarknaden växte med fem procent 2010. Det är dessutom en ökning med en procent jämfört med siffror från 2009.

Samtidigt växer ondemand-marknaden med 169 procent, från runt en miljon böcker 2009, till 2,8 miljoner böcker 2010. Ondemand-böcker marknadsförs nästan bara på webben och är ofta starkt nischade titlar.

Störst tillväxt är det på vetenskap och teknik, som växte med 37 respektive 35 procent mellan 2009-2010. De kategorier som tappar mest är litteratur, poesi, historia och biografier.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: