Hög betalningsvilja för Ipad-tidningar

PUBLICERAD: 20 maj 2011
UPPDATERAD: 20 maj

Enligt analysföretaget Mediavisions undersökning av första kvartalet 2011 finns det idag cirka 175 000 surfplattor i Sverige. Och många ägare har en hög betalningsvilja för appar.

Det är i synnerhet Apples Ipad som står för den starka tillväxten av läsplattor i Sverige. Och enligt Mediavision finns det inga tecken på avmattning. Ett stort antal innehavare säger sig dessutom vara villiga att betala för medietjänster via plattan, inte minst för dagstidningar.

Tillväxten har varit snabb och i synnerhet bland konsumentgrupper som ofta är tidiga med ny teknik. Dessa kunder är ofta unga män, välutbildade och bor i storstad.

– Att yngre storstadsbor varit de första att skaffa surfplatta är inte särskilt överraskande, säger Marie Nilsson, vd på Mediavision. Däremot är det intressant att se att betaltjänster lockar i så hög grad.

– Under årets första kvartal uppger nära en tredjedel av dem med surfplatta att de köpt lösnummer eller prenumeration via en tidningsapp. Totalt har nästan åttio procent installerat en tidningsapp, vilket skapar förutsättningar till merförsäljning. Inte minst är möjligheten till prenumerationsförsäljning direkt i appar intressant. Detta har visat sig locka nya kundgrupper till tidningar i USA.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera