Tio år med CIP4 och Müller Martini

PUBLICERAD: 8 juni 2011
UPPDATERAD: 8 juni

Under de senaste tio åren har Müller Martini arbetat med CIP4-organisationen för att säkerställa att efterbehandlingssystem kan kommunicera enkelt med prepress och tryckningssystem.

Dagens helt integrerade, digitala produktionssystem skulle vara otänkbara utan ett digitalt arbetsflödessystem. Dessutom är den CIP4-kompatibla anslutningen till alla maskiner grunden till ett modernt arbetsflöde för alla grafiska företag.

Ända sedan grundandet av organisationen för tio år sedan har Müller Martini varit en aktiv medlem i det internationella samarbetet för integration av processer inom prepress, tryck och efterbehandling.

CIP4 är en sammanslutning av maskintillverkare, konsulter och kunder från den grafiska industrin, och dess mål är att främja antagandet av processautomation på grundval av allmänt erkända normer. Förutom att göra sig ett namn med JDF/JMF-specifikationer och automatisering av produktionsprocesserna, har Müller Martini också stått värd för två CIP4 -konferenser detta decennium med organisationen: 2004 i Zofingen (Schweiz) och 2010 i Newport News (USA).

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper