Avgångselev får Molanders-stipendiet

PUBLICERAD: 13 juni 2011
UPPDATERAD: 13 juni
Jan-Olle Molander och David Gustavsson.

Molanders-stipendiet till årets yrkeselev har för 2011 går i år till David Gustavsson. Han är en av årets femton avgångselever från Fotoskolan/Bildretusch i Stockholm och tilldelas stipendiet för sitt examensprojekt där han visat ”ett kvalificerat hantverk med stor bredd”.

Avgångseleverna hade ett välbesökt vernissage med sina projektbilder på Kulturfyren på Skeppsholmen den 7 juni.

Davids projektbilder kan ses på www.retine.se och www.molanders.se. Rétine är en ny retuschbyrå som nu startas tillsammans av fyra av avgångsklassens elever.

________________________________________________________________
FAKTA
Molanders-stipendiet är det årliga stipendiet som tilldelas framstående elev vid en av landets eftergymnasiala yrkesutbildningar inom foto och bild. Stipendiebeloppet är på 10.000,- och åtföljs av en stipendieplakett.

Tidigare stipendiater har varit:

Therese Nilsson, Fotoskolan i Gamleby, år 2000

Ola Fagerström, ” ” 2001

Andreas Offesson, ” ” 2002

Jenny Dozai, ” ” 2003

Cecilia Harling, Fotoskolan i Stockholm 2004

Mattias Nilsson, ” ” 2006

Love Lannér, ” ” 2007

Cecilia Joachimsson, ” ” 2008

Sanna Hedin, ” ” 2009

Christopher Harnesk-Nilsson ” ” 2010

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper