Printcity smider framtidsplaner

PUBLICERAD: 14 juni 2011
UPPDATERAD: 14 juni

Medlemmarna i Printcity Alliance har under ett strategimöte fastslagit vad man kommer att fokusera på i framtida projekt.

Enligt organisationen kommer man att öka resurserna till de digitala produktionsprocesserna och fortsätta att kostnadsfritt dela med sig av resultaten av de samarbetsprojekt som organisationen ingår.

Under mötet diskuterade man även hur närvaron på Drupa ska se ut för organisationen. Det som gäller för nästa Drupa är hög närvaro och guider som länkar medlemsföretagen till ett övergripande tema. Det man främst vill kommunicera är digitaltryck, offsettryck, mervärde, förpackningstryck samt ”grön” produktion.

___________________________________________________________
FAKTA
Printcity är en allians för företag i hela den grafiska värdekedjan. Organisationens mål är att arbeta med branschens största utmaningar, till exempel optimering av processproduktivitet och kvalitet, utöka affärsmöjligheter och omstrukturera trycksaken på en multimedial marknad. Mer info på Printcitys webbplats.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449