Stockholm City läggs ner

PUBLICERAD: 14 juni 2011
UPPDATERAD: 14 juni
Ulrika Saxon, vd Bonnier Tidskrifter.

Gratistidningen Stockholm City läggs ner. Trots kraftiga besparingar har tidningen inte nått lönsamhet.

Åtgärderna för att få styr på gratistidningen har varit både besparingar och omorganisationer de senaste två åren. Men utan framgång. Därför pågår nu förhandlingar med facken om att lägga ned tvådagarstidningen i sommar.

– Vi har bevisligen lyckats vinna läsarna i Stockholm men tyvärr inte fått ihop intäkterna, säger Daniel Frodin, publisher på Bonnier Tidskrifter och ansvarig för Stockholm City.

– Utifrån Bonnier Tidskrifters perspektiv har projektet varit väl genomfört av många duktiga medarbetare, och när målen inte uppnås trots kraftiga åtgärder tar vi nu konsekvenserna och avslutar projektet, säger Ulrika Saxon, vd Bonnier Tidskrifter. Stockholm City har efter en på många sätt fantastisk resa nått ändstationen.

Stockholm City lanserades i oktober 2002 som ett bolag inom dåvarande Bonnier Dagstidningar. Hösten 2009 togs Stockholm City över av Bonnier Tidskrifter, där tidningen gick igenom ett sparprogram och en kraftig omorganisation, samtidigt som Stockholm City också fick en tydligare redaktionell profil.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2