Lundbergs levererar till Strands

PUBLICERAD: 16 juni 2011
UPPDATERAD: 16 juni
Mikael Strand.

Strands Grafiska ersätter två 8-färgare med en ny 8-färgare från Komori. Med investeringen ska man minska makulaturen med 60 procent.

Hos Strands Grafiska i Lindesberg pågår för närvarande en installation av företagets nya Komori LS 840P i format 70×100. Den nya maskinen ska ersätta två andra pressar. Samtidigt halverar man antalet skift.

– Vi ser oerhörda vinster i att göra den här förändringen, säger Mikael Strand, platschef. Vår nya Komori hjälper drastiskt till att minska våra kostnader. Vi kommer att kunna producera samma antal jobb inom två istället för fyra skift. Vi kan också möta de allt högre kraven på snabb leverans av de riktigt stora volymerna i ett stort antal editioner.

Med den nya Komorin hoppas man också på besparingar på upp till 60 procent i makulatur samt lägre service- och underhållskostnader samt lägre energiförbrukning.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2