Lundbergs levererar till Strands

PUBLICERAD: 16 juni 2011
UPPDATERAD: 16 juni
Mikael Strand.

Strands Grafiska ersätter två 8-färgare med en ny 8-färgare från Komori. Med investeringen ska man minska makulaturen med 60 procent.

Hos Strands Grafiska i Lindesberg pågår för närvarande en installation av företagets nya Komori LS 840P i format 70×100. Den nya maskinen ska ersätta två andra pressar. Samtidigt halverar man antalet skift.

– Vi ser oerhörda vinster i att göra den här förändringen, säger Mikael Strand, platschef. Vår nya Komori hjälper drastiskt till att minska våra kostnader. Vi kommer att kunna producera samma antal jobb inom två istället för fyra skift. Vi kan också möta de allt högre kraven på snabb leverans av de riktigt stora volymerna i ett stort antal editioner.

Med den nya Komorin hoppas man också på besparingar på upp till 60 procent i makulatur samt lägre service- och underhållskostnader samt lägre energiförbrukning.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Högpresterande inkjetpress i strålkastarljuset hos Kodak

Kodak kommer visa upp en mängd produkter som är konstruerade för att hjälpa tryckerier att bli mer lönsamma när branschen förändras.
Kodak_drupa-2024-booth_

Alvöen förstärker teamet efter ökad orderingång

Alvöen är inne på sitt femte verksamhetsår i Sverige och utvecklingen har gått i snabb takt. Nästa steg är att stärka serviceteamet och utöka lokalerna utanför Borås. 
alvoen_kennethnilsson ver 2

Vilda maskinnyheter från Ricoh

Med en drake, en örn och en jaguar låter Ricoh besökarna få en virtuell och högteknologisk naturupplevelse i österländsk miljö i sin monter på Drupa.
webb-ricoh

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke