Ökad orderingång i tuffa tider

PUBLICERAD: 27 juni 2011
UPPDATERAD: 27 juni
Från vänster till höger: Johan Ahlrik, Jimmy Ahlrik och Hans Lilja, försäljningschef för Müller Martini Nordic.

Trots ett tufft ekonomiskt läge producerar JKJ Bokbinderi i Falköping runt 50 procent fler mjukpärmsprodukter idag jämfört med för två år sedan. De får hjälp av en ny Pantera-limbindare från Müller Martini.

Innan Panteran togs i drift producerade JKJ runt 3,5 miljoner mjukpärmsprodukter om året på en Müller Martini Monobloc som inköptes 2001. Sedan Panteran kom på plats för knappt två år sedan har man ökat produktiviteten till fem miljoner exemplar. Man har dessutom gjort det under de värsta krisåren.

– Medan andra företag fått acceptera fallande produktionstal har vi i tuffa tider ökat vår orderingång och det är vi stolta över, säger två av grundarna Jimmy och Johan Ahlrik.

Den totala mängden broschyrer, kataloger, böcker och tidskrifter är bara några av de faktorer som påverkat den viktigaste investeringen i företagets 17-åriga historia. På JKJ har man specialiserat sig på bindtekniker ohc falsning och antalet titlar som man producerar har ökat från 300 till 400.

Från vänster till höger: Johan Ahlrik, Jimmy Ahlrik och Hans Lilja, försäljningschef för Müller Martini Nordic.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2