Åtta tekniker prisas i USA

PUBLICERAD: 3 augusti 2011
UPPDATERAD: 14 november

Den amerikanska branschorganisationen Printing Industries of America, PIA, utsåg nyligen vinnarna i årets Intertech Technology Awards. Utmärkelsen ges till de tekniker som anses innovativa och kunna påverka den grafiska branschen avsevärt.

En oberoende domarpanel utser vinnarna som sträcker sig från plåtteknik och digitaltryck till programvara och flöden. Vi listar vinnarna nedan.

• Enfocus Switch, 
Enfocus

• Studio Toolkit for Shrink Sleeves, 
Esko Artwork

• KBA Flying Job Change, 
KBA

• Komori H-UV Drying and Curing System, 
Komori

• Manroland Autoprint APL, 
Manroland

• Memjet Technologies
, Memjet

• True Jet Digital Coated Papers
, New Page Corporation

• ISO 16612-2 (PDF/VT)
, NPES, The Association for Suppliers of Printing, Publishing and Converting Technologies

Det är intressant att notera att tre av åtta prisade tekniker är från offsetsidan. Det visar att det händer en del på området.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Stor etikettspecial: Många vill ha en bit av kakan

Många leverantörer erbjuder digitala etikettmaskiner. Sign&Print har gjort en djupdykning för att ta reda på vilka trender som gäller inom segmentet och vilka skillnader det finns bland teknikerna.
Xeikon (1)

Affär på Drupa: Först i Norden med bjässe från MGI

Norska RK Grafisk stärker sina möjligheter till förädling med partiell lack och varmfoliering genom att investera i en MGI Jetvarnish 3D Evo75.
KM RK Grafisk

Antalis introducerar SwitchGreen Box för gröna materialval

Antalis tar fram en grön låda för att inspirera till hållbara materialval.
switchgreen-news-banner

Bok & Tryck satsar dubbelt på Ricoh

Bollnäsföretaget Bok & Tryck förnyar maskinparken med två nya digitalpressar från Ricoh. Möjligheten att trycka med en femte färg och på tjockare papper var viktiga faktorer i beslutet för tryckeriet som producerar mycket hängetiketter.
Bok Tryck 1