Åtta tekniker prisas i USA

PUBLICERAD: 3 augusti 2011
UPPDATERAD: 14 november

Den amerikanska branschorganisationen Printing Industries of America, PIA, utsåg nyligen vinnarna i årets Intertech Technology Awards. Utmärkelsen ges till de tekniker som anses innovativa och kunna påverka den grafiska branschen avsevärt.

En oberoende domarpanel utser vinnarna som sträcker sig från plåtteknik och digitaltryck till programvara och flöden. Vi listar vinnarna nedan.

• Enfocus Switch, 
Enfocus

• Studio Toolkit for Shrink Sleeves, 
Esko Artwork

• KBA Flying Job Change, 
KBA

• Komori H-UV Drying and Curing System, 
Komori

• Manroland Autoprint APL, 
Manroland

• Memjet Technologies
, Memjet

• True Jet Digital Coated Papers
, New Page Corporation

• ISO 16612-2 (PDF/VT)
, NPES, The Association for Suppliers of Printing, Publishing and Converting Technologies

Det är intressant att notera att tre av åtta prisade tekniker är från offsetsidan. Det visar att det händer en del på området.

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa