McCann gör nästa IKEA-katalog

PUBLICERAD: 3 augusti 2011
UPPDATERAD: 3 augusti

Möbeljätten IKEA utser New York-baserade byrån McCann att ta fram nästa IKEA-katalog och arbeta med framtidens kataloger. Därmed kompletterar företaget sin egen byrå Icom i Älmhult som hittills arbetat med katalogen.

McCann kommer att arbeta tätt tillsammans med Icom inom ramen för uppdraget som syftar till att förnya IKEA-katalogen både med teknik och berättande, menar man. I ett första skede handlar det om att se över både format och kanaler. Enligt IKEA ska arbetet slå igenom ut mot kund mellan 2013-2015.

– En del av IKEAs genialitet är att de är kreativa i allt de gör, säger Linus Karlsson, kreativ chef för McCann New York och London. Det är ett drömläge för oss eftersom det innefattar nya medier, konst och säljmöjligheter för ett företag som jag har växt upp med och känner till. Men det handlar främst om att skapa en spännande och användbar upplevelse för människor.

– Vi väljer de samarbetsparter som vi litar på och som förstår vårt varumärke och vart vi vill, säger Lena Simonsson Berge, IKEAs globala kommunikationschef. Och vi har hittat detta i Linus och hans team på McCann.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1