Mobilen bättre som det ledande mediet

PUBLICERAD: 8 september 2011
UPPDATERAD: 8 september

Mobilen har tagit över som det ledande mediet. Det skedde snabbt och brutalt genom att PC-försäljningen (både bärbara och stationära) sjönk 30 procent under andra kvartalet i år. Både hemma och på arbetet låter man de gamla datorerna få arbeta ett tag till och prioriterar istället att köpa smarta telefoner.

I PC-kretsar har detta skapat djup kris. HP kommer antagligen helt att lämna PC-marknaden och andra har sparkat sina vd:ar.

För den grafiska branschen skapar bytet på ledarplatsen en helt ny möjlighet. Det som varit trycksakens akilleshäl har varit att vi för många trycksaker inte kunnat lämna mätresultat om huruvida de faktiskt har blivit lästa. Genom att nu förse allting med en QR-kod, som scannas med mobilen och sedan leder till en hemsida, är det busenkelt att mäta exakt vad det hela ger. Ska du göra fem annonser, så gör du fem lite olika landningssidor, vilka direkt leder vidare till huvudsidan. Sedan kopplar du gratis på Google analytics och får en snygg och prydlig rapport som berättar varifrån varje sökande kommit.

Ska du ha QR-kod i serie, till exempel i personaliserat tryck, kan det vara bra att använda speciell programvara för det. Men ska du skapa en QR-kod som du sedan lägger in i en annons, kan du bara gå till exempelvis the2dcode.com och kostnadsfritt skapa en kod som du sedan bara drar över till din annons, broschyr, reklamblad etc. På det här kostnadsfria stället kan du även skapa kontaktformulär, för den som vill veta mer om en viss produkt. Så gör du till exempel en produktkatalog, kan du bredvid varenda produkt lägga en QR-kod, som leder till fördjupad information på en hemsida.

Mobilen tar över och i grafiska branschen har vi äntligen fått ett ledande medium som arbetar med vår teknik.

De kommande veckorna åker AGI:s stora lastbilar runt i landet med Tryckstart. På sidorna här i början av tidningen kan du läsa om det mesta av alla tryckpressar, storformatskrivare, programvaror och efterbehandling som vi släpar med. Dessutom håller vi kostnadsfria seminarier. Missa inte chansen att kunna ta med hela personalen till ett arrangemang som är nära dig.

Läs vidare

Flexa utlovar innovativa lösningar

Flexa deltar på Drupa 2024 för första gången. Det italienska företaget ska visa innovativa lösningar inom skärning, laminering och rullskärning.
Easy-plus

V-Tab har gått i konkurs

Tryckerikoncernen V-Tab har gått i konkurs. 150 anställda är berörda.
FotoJet-(64)

Anmäl dig till "Wrap & Remix by Antalis"

Antalis lanserar en helt ny tävling utöver det vanliga, med helt fantastiska priser att vinna. Bl.a en ikonisk 1965 Ford Mustang 350GT V8, HP Latex 630 Print & Cut eller VIP biljetter för Formel 1 Grand Prix i Italien. Tävlingen pågår från 1/2 till 30/6 2024.
3-main

Livet på en pinne för Epson: Lanserar ny fotoskrivare

Epson lanserar en ny foto- och fine-artskrivare som ska höja standarden för användbarhet och kvalitet. Den nya A2-skrivaren är utformad för att uppfylla kraven hos professionella fotografer.
Epson-fotoskrivare

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)