Mest såld i Europa

PUBLICERAD: 13 september 2011
UPPDATERAD: 13 september

Konica Minolta skriver i ett pressmeddelande att Infosource-mätningar visar att Bizhub Press C8000 (Konica Minoltas flaggskepp) nu är den mest sålda digitala arkpressen i Europa.

– Marknadsundersökningar hjälper oss att avgöra hur väl vi presterar, säger Konica Minoltas svenska produktchef Per-Olof Wahl. Med C8000 i vårt sortiment har vi den färgproduktions­skrivare för ark som säljer mest i Västeuropa. Vi är mycket stolta över detta och det motiverar oss att sträva mot liknande resultat för våra övriga produkter.

Tryckpressen visades först på Ipexmässan i maj 2010 och vann Business Equipment Research och Test Laboratories (BERTL) Exceptional Certified Five Star-utmärkelsen i mars samt BERTLs utmärkelse Best Colour Production System i juli 2011.

I Sverige har maskinen haft tuff konkurrens framför allt från Ricoh. Efter att Konica Minolta i våras köpte den svenska återförsäljaren Koneo och det företagets ledning kommit in i Konica Minoltas svenska ledning, räknar de med att möta marknaden mer aggressivt framöver. Flera maskiner finns dock redan ute på svenska tryckerier. I AGI nummer 472 (augustinumret) skrev vi om Göteborgstryckeriet Typoprint och hur kvalitet och programvaror i C8000 hade öppnat nya marknader för dem.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)