110 skäl att fira på Oppboga

PUBLICERAD: 20 september 2011
UPPDATERAD: 20 september
Sofi Andersson, vd för Oppboga Bruk.

Under 2011 firar Oppboga Bruk inte bara ett, utan två jubileum. Företaget grundades 1901 och redan 1911 började man att laminera kartong – företagets kärnverksamhet.

– Att leda ett företag som är fortsatt à jour så här 110 år senare, är mycket inspirerande och spännande, säger Sofi Andersson, vd för Oppboga Bruk. Bruket har under många år varit den största arbetsplatsen på den lilla orten och många av de som arbetar här idag har arbetat på bruket i flera generationer, fortsätter Sofi.

På det anrika bruket tillverkas sedan 1911 laminerad kartong. Idag inom tre olika produktområden; skylt-, förpacknings- och inramningskartong. Samtliga produktområden innefattar liksidig kartong som laminerats till olika tjocklekar, från 310 g upp till 2140 g och med olika ytskick. 90 % av produktionen går på export. Oppbogas kartong är känd för sin mycket goda tryckbarhet, körbarhet och planhet.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8