MIS nu också i molnet

PUBLICERAD: 26 september 2011
UPPDATERAD: 26 september

Hiflex nya lösning med det långa namnet Cloud Computing Enterprise Solution är i korthet företagets MIS-lösning i molnversion. Med lösningen behövs ingen installation på server eller klientdator.

Precis som med Hiflex ”vanliga” MIS-verktyg går det att skräddarsy och varumärkesanpassa den molnbaserade versionen. Som användare går det också att välja att installera verktyget i ett publikt moln som driftas av Hiflex, eller i ett privat moln som driftas internt.

Gränssnittet på programvaran är helt webbläsarbaserat och innehåller dessutom en databas med de mest populära tryckpressarna och efterbehandlingsutrustning som kan läggas till i ett flöde med enkel dra-och-släpp-teknik.

Hiflex Cloud Computing MIS är plattformsoberoende och kan användas på Windows, Mac och Linux.

Mer information finns på Hiflex webbplats.

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2