Apogee Prepress blir bättre på automatisering

PUBLICERAD: 28 september 2011
UPPDATERAD: 28 september

Agfa har haft händerna fulla med en ny, större uppgradering av sitt Apogee Prepress, som nu når version 7.1. Fokus har legat på integration och automatisering.

I den nya versionen har Agfa fått med den senaste implementeringen av Adobe PDF Print Engine (2.5) som är kompatibel med designverktyg och Acrobat 10. Apogee Preflight har förbättrats och certifierats enligt GWGs 1v4. Insticksprogrammet Apogee Preflight Reporter ska nu fungera med Acrobat 10. För de användare som arbetar med Enfocus Preflight har Agfa glädjande nog sett till att integrera Apogee 7.1 med Enfocus Pitstop Library 10.

Det finns även utökat stöd för en rad olika ctp-lösningar och de senaste bläckstrålebaserade förprovtrycksskrivarna. Apogee Color Quality Manager har nu stöd för automatiserade förprovtryck och closed loop-baserad färgkalibrering. På digitaltryckssidan har man förbättrat stödet för variabeldataproduktion i Dotrix och M-Press.

Läs mer om uppgraderingen på Agfas webbplats.

Läs vidare

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Bobst vill se sig som ett mjukvaruföretag

Bobst CEO, Jean-Pascal Bobst, hade ett budskap till journalisterna på företagets presskonferens på Drupa. ”Vi vill se oss som ett mjukvaruföretag, vi är inte längre ett stål- och maskinföretag” sa han och det är klart att det höjdes på ögonbrynen i journalistkåren.
Jeanx

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)