Justnu köper 16 Bizhub Press C7000

PUBLICERAD: 9 oktober 2011
UPPDATERAD: 9 oktober

Efter en omfattande utvärdering har tryckerikedjan Justnu med 16 lokala tryckerier i södra Sverige ingått ett fyraårigt ramavtal med Konica Minolta. 16 stycken Konica Minolta Bizhub Press C7000 installeras nu under hösten.

– Vi har sedan tidigare ett mycket väl fungerande samarbete. Serviceorganisationen fungerar bra, likaså supporten. Maskinerna håller hög kvalitet och är mycket driftsäkra. Våra medarbetare är mycket nöjda. Efter en omfattande utvärdering har vi nu valt att fortsätta med Konica Minolta som leverantör, säger Jan Veres, vd, Justnu (till höger på bilden).

Justnu är en tryckerikedja som startade 1971 och finns representerad i hela södra Sverige, från Malmö till Västerås med 16 lokala tryckerier. Huvudkontoret finns i Borås. Justnu fokuserar på grafisk formgivning och erbjuder helhetslösningar inom tryck.

Konica Minolta är leverantör till Justnu sedan mars 2007. I mars i år gick Justnu ut med ett förfrågningsunderlag gällande utbyte av deras nuvarande maskinpark för produk­tions­maskiner i färg. Konica Minolta har utsetts som bästa leverantör vad gäller produkt, driftsäkerhet, kvalitet, servicenivå samt bästa totalleverantör. Justnu kommer att byta ut 16 stycken Konica Minolta Bizhub PRO C6500 mot 16 stycken Konica Minolta Bizhub Press C7000 nu under hösten. Det här är Konica Minoltas största affär i Europa till grafisk sektor hittills i år.

– Dessa produktionsmaskiner är hjärtat i vår verksamhet, det är affärskritiskt för oss att de fungerar bra, säger Jan Veres. Att vi har likadana maskiner på alla orter är en stor fördel. Våra medarbetare kan maskinerna och vi kan hjälpas åt med stora produktioner, kapa arbetstoppar och producera där det är mest effektivt och gagnar kunderna.

– Vår verksamhet går bra, vilket till stor del beror på att vi har gjort en framgångsrik satsning på digitaltryck. Den grafiska branschen befinner sig i en brytningstid, många av de traditionella offsettryckerierna har det svårt idag, säger Jan Veres avslutningsvis.

Från vänster till höger på bild: Peter Veres och Jan Veres, huvudägare i Justnu.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449