Knökfullt på Publishingpriset

PUBLICERAD: 18 oktober 2011
UPPDATERAD: 18 oktober

Drygt 350 personer hade trängt ihop sig för att vara med om utdelningen av Svenska Publishingpriset på tisdagkvällen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Drygt 40 Publishingstatyetter skulle hitta en vinnare.

– Trenderna är många utvik och invik i trycksakerna, säger projektledare och trendspanare Lillemor Bulukin. I fjol efterlyste jag också användning av doftfärger och det har jag blivit bönhörd kring i flera av de nominerade bidragen.

För grafiska branschen var det kul att Intellecta Corporate vann första pris i en av kategorierna för kundtidningar. VD Anders Borg var på scenen och hämtade priset för tidningen, som har namnet Corporate Intelligence. Extra kul för Intellecta var att deras kund Ica även vann pris för tidningen Goda Affärer, som produceras av Intellecta och ska visa på hur miljö och det etiska arbetet kan utvecklas inom Ica.

Fotografernas branschförening, Sveriges Fotografers Förbund, vann Stora Publishingpriset (erkännande för Best in Show) för sin tidning Fotografisk tidskrift, där redaktör Jenny Morelli avslöjade att de ställer krav på att ha Sveriges bästa repro och att de är otroligt kritiska vad gäller trycket.

Juryn tittar på trycksaken och dess publicistiska kvalitet. Men med i avvägningen finns även pappersvalet, typografin, tryckkvalitet och hur bokbinderiarbetet utförts. När trycksaker linnetrådbundits, nämndes det som en särskild kvalitet.

Alla vinnare hittar du här.

 

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R