Ny rapport om branschens framtidsstrategier

PUBLICERAD: 21 oktober 2011
UPPDATERAD: 21 oktober

Det finska forskningscentrat VTT har intervjuat över 25 grafiska experter om branschens utmaningar idag och i framtiden. Rapporten tar också upp nya tekniker och tjänster som ger flexiblare verktyg och arbetssätt för grafiska producenter.

Rapporten pekar på tre synsätt som kan anammas som strategier inför framtiden. Den första är baserad på ett perspektiv där den totala effektiviseringen av värdekedjan kan uppnås med en flexibel produktion och en optimal materialanvändning. En flytande kombination av olika trycktekniker kommer att möjliggöra en mångsidig trycksaksportfölj år 2020.

Den andra är baserad på ett synsätt där trycksaken är ett oberoende interaktivt medium och en multisensorisk upplevelse som enkelt kan länka användaren vidare till andra medier. Det kan vara tekniker som QR-koder och så kallad augmented reality – förstärkt verklighet.

Det tredje är produktion av material som inte är trycksaker. Det kan till exempel handla om medicinska mätinstrument eller delar för solceller.

VTT säger dock att alla tre synsätt lägger vikt vid serviceelement för att öka mervärdet, kundtillfredsställelsen och vinsterna. Samtidigt kan det behövas samarbeten, ibland med aktörer utanför den grafiska, för at implementera sin strategi.

Ladda ner rapporten kostnadsfritt från Foresttechs webbplats (kräver registrering).

 

Läs vidare

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg