Fotobokslösning fylls på med funktionalitet

PUBLICERAD: 8 november 2011
UPPDATERAD: 8 november

Taopix programsvit med lösningar för fotoboksproduktion kommer nu i ny version. Taopix Portfolio finns i tre versioner, beroende på digitaltryckeriets storlek.

– Vårt primära mål har varit att fokusera på tre områden; hur kan vi göra det lättare att skapa en bok och beställa, hur kan vi driva volym och hur kan vi skapa mer vinst i varje order? Dessa tre frågeställningar har utgjort de motiverande faktorerna för att skapa den stora mängden funktioner och möjligheter i den nya Taopix Porfolio-sviten, säger James Gray, Taopix vd.

Bland nya funktioner ingår Installer Maker som ska förenkla installation av programvaran så användaren ska kunna komma igång snabbare med att skapa fotoböcker i Designer-klienten.

Designer Produktvalsprocess är ett nytt användargränssnitt med en tidslinje och spårbarhet som hjälpa användaren att skapa ett nytt projekt. Foto Fix är en funktion för bildförbättring, medan Autoflöde är till för att automatiskt importera bilder till en fotobokssida.

Sociala medier tar mer plats i den senaste versionen och en ny funktion gör att man kan dela med sig av bilder via bland annat Facebook. Library Link är en funktion som ger tillgång till externa bilddatabaser och andra system. Offline Order fångar även kunders beställningar när nätet ligger nere. Skicka till en vän är ett verktyg för så kallad viral marknadsföring med en sidvändande teknik som gör fotoböcker till ett möjligt impulsköp.

Nya Taopix Portfolio är tillgängligt på 14 språk (inklusive de fyra nordiska) under fjärde kvartalet 2011. Svensk distributör är VBS.

Läs vidare

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Bobst vill se sig som ett mjukvaruföretag

Bobst CEO, Jean-Pascal Bobst, hade ett budskap till journalisterna på företagets presskonferens på Drupa. ”Vi vill se oss som ett mjukvaruföretag, vi är inte längre ett stål- och maskinföretag” sa han och det är klart att det höjdes på ögonbrynen i journalistkåren.
Jeanx

Senaste nytt

”Det känns verkligen som vi växlar upp”

Efter en förrädisk vattenläcka har materialåterförsäljaren KA Olsson & Gems i Mölndal fått en nystart. Lokalerna har renoverats, flera nyrekryteringar har gjorts och man tror starkt på den prisvärda inredningsfolien CoverStyl som är ny i sortimentet.
DSC_6159

Parajett byter offset mot rullmatad inkjet

Nyligen stängde tryckerikoncernen Parajett ner sina offsetpressar för gott. Nu investerar företaget istället i en rullmatad press med kontinuerlig inkjet. Detta för att kunna öka såväl effektiviteten som printkvaliteten. 
Parajett

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Storaffär för företaget som förlänger livet på tidningspressar

Företaget från Västsverige som tillverkar styrsystem för tidningspressar gjorde en affär på plus 1 miljon euro på Drupa. De sålde också flera kamerasystem under mässan.
FotoJet-(86)