Fotobokslösning fylls på med funktionalitet

PUBLICERAD: 8 november 2011
UPPDATERAD: 8 november

Taopix programsvit med lösningar för fotoboksproduktion kommer nu i ny version. Taopix Portfolio finns i tre versioner, beroende på digitaltryckeriets storlek.

– Vårt primära mål har varit att fokusera på tre områden; hur kan vi göra det lättare att skapa en bok och beställa, hur kan vi driva volym och hur kan vi skapa mer vinst i varje order? Dessa tre frågeställningar har utgjort de motiverande faktorerna för att skapa den stora mängden funktioner och möjligheter i den nya Taopix Porfolio-sviten, säger James Gray, Taopix vd.

Bland nya funktioner ingår Installer Maker som ska förenkla installation av programvaran så användaren ska kunna komma igång snabbare med att skapa fotoböcker i Designer-klienten.

Designer Produktvalsprocess är ett nytt användargränssnitt med en tidslinje och spårbarhet som hjälpa användaren att skapa ett nytt projekt. Foto Fix är en funktion för bildförbättring, medan Autoflöde är till för att automatiskt importera bilder till en fotobokssida.

Sociala medier tar mer plats i den senaste versionen och en ny funktion gör att man kan dela med sig av bilder via bland annat Facebook. Library Link är en funktion som ger tillgång till externa bilddatabaser och andra system. Offline Order fångar även kunders beställningar när nätet ligger nere. Skicka till en vän är ett verktyg för så kallad viral marknadsföring med en sidvändande teknik som gör fotoböcker till ett möjligt impulsköp.

Nya Taopix Portfolio är tillgängligt på 14 språk (inklusive de fyra nordiska) under fjärde kvartalet 2011. Svensk distributör är VBS.

Läs vidare

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Fujifilm introducerar end-to-end-workflow

Fujifilm har samarbetat med eProductivity Software (ePS) för att visa hur Fujifilms XMF PressReady arbetsflödeslösning kan paras ihop och integreras med eProductivity Softwares MarketDirect StoreFront e-handel och MIS-system.
Fujifilm_ePS

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera

Senaste nytt

Original Tryckeri får ny ägare – "Branschen måste konsolideras"

Investmentbolaget Gerdins Invest förvärvar 60 procent av aktierna i Original Tryckeri Norrland och dotterbolaget Original Tryckeri Lycksele. Bolagen har tryckeriverksamhet i Umeå och Lycksele.
orginaltryckeri-

NI Solutions blir återförsäljare för Flora

NI Solutions och Flora har skakat hand om ett nytt samarbete på den nordiska marknaden.
Floraweb

Västerbottnisk tryckerikoncern går bra i Umeå – tappar i Lycksele

Original tryckeri i Umeå gör ett starkt 2023 men dotterbolaget Original tryckeri i Lycksele har det svårare. Orsaken är minskad annonsförsäljning till bolagets annonsblad.
FotoJet-(50)

Summerar nyttan med automation

Summa demonstrerar inte bara en utan två arbetsflödeslösningar under Fespa. Detta för att visa kunderna hur de kan effektivisera sina processer.
Summa