Arkitektkopia öppnar i Halmstad

PUBLICERAD: 10 november 2011
UPPDATERAD: 10 november

Nyöppnade Arkitektkopia i Halmstad är ett dotterbolag till offsettryckerierna Printografen och Skånetryck. Enligt enhetschefen Håkan Walhed är det ett sätt att utveckla erbjudandet.

– Med våra gedigna kunskaper inom offsettryck och Arkitektkopias utbud av unika tjänster och digitaltryck blir vi nu en komplett leverantör, säger Håkan Walhed (på bild) ansvarig för produktion och ledning i det nybildade bolag som representerar Arkitektkopia lokalt.

Printografen och Skånetryck är två offsettryckerier som började ett närmare samarbete för två år sedan. Från mars i år finns företagen i gemensamma lokaler i Halmstad. Båda företagen är idag starkt förankrade lokalt och har tillsammans 20 anställda och omsätter 40 miljoner.

Ytterligare ett grafiskt företag på en ort med 60 000 invånare kanske känns som överetablering, men enligt Håkan Walhed var det en nödvändighet för att komma vidare i utvecklingen.

– Visst finns det många verksamheter här i Halmstad, men vi får vara med och slåss, säger Håkan Walhed. Samtidigt handlar det om att utveckla vår befintlig verksamhet och att starta en Arkitektkopia var ett bra val. Vi får mycket draghjälp av det starka varumärket och den gula skylten utanför butiken.

Arkitektkopia arbetar även med att utveckla nya tjänster via internet. Företaget har till exempel nyligen lanserat Byggnet Verify, en svensk patentsökt innovation som kommer att kunna reducera byggfel. Det är också företagets första app för Iphone.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Ensam är stark på vältrimmat digitaltryckeri

Trots pandemins effekter och en vattenläcka som forsade ner i verksamhetens Ricoh-maskin, står Exellent starkt. Med nya lokaler och en optimerad maskinpark ser framtiden ljus ut för enmanstryckaren Ola Alm i Stockholm.
1-Exellent

Ricoh ingår partnerskap för att utvidga storformatsportföljen

Ricoh Europe har ingått ett strategiskt partnerskap med Flora Digital, en kinesisk tillverkare av flatbädds- och bläckstråleskrivare i storformat. Tillsammans kommer de att fokusera på att utöka och diversifiera Ricoh Europes produktportfölj med smidiga storformatsystem för grafik, interiörer och industriella marknader.
Ricoh-Flora

Muller Martini köper Hunkeler

Efter noggrant övervägande har familjerna bakom de två företagen beslutat att slå samman Hunkeler Group med Müller Martini Group.
MM-Hunkeler

Hasler vill erbjuda toppkvalitet till vettig prislapp

Skärbordstillverkaren Hasler har som motto att leverera produkter av högsta kvalitet till ett rimligt pris. Under hösten blev det klart att Marabu är ny försäljningspartner i Skandinavien. Sign&Print har intervjuat grundaren och vd:n Marc Hasler om företagets inträde på den skandinaviska marknaden.
Hasler 1