Popular Science prisar Memjet

PUBLICERAD: 16 november 2011
UPPDATERAD: 16 november
Len Lauer, vd, Memjet.

Den amerikanska versionen av Illustrerad vetenskap, Popular Science, har gett skrivartekniken Memjet utmärkelsen ”Best of what´s new 2011”. Priset ges årligen till de största tekniska innovationerna i en rad kategorier.

– Vi är hedrade och privilegierade över ett imponerande år för Memjet, säger Len Lauer, vd, Memjet. Efter att ha fått möjligheten att under de senaste månaderna arbeta med ledande varumärken som LG, Lenovo och våra andra lösningsparter ser vi fram emot 2012 och en fortsatt tillväxt.

Priset gäller specifikt den kontorsskrivare som Memjet utvecklat skrivarmotorn till. Den ska enligt uppgift ha en utskriftskapacitet på ett Letter-ark i sekunden i fyrfärg. Skrivarhuvudet är fixerat och spänner över hela arkbredden. Skrivarhuvudet har 70 400 munstycken som släpper från sig 774 miljoner bläckdroppar i sekunden.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8