Popular Science prisar Memjet

PUBLICERAD: 16 november 2011
UPPDATERAD: 16 november
Len Lauer, vd, Memjet.

Den amerikanska versionen av Illustrerad vetenskap, Popular Science, har gett skrivartekniken Memjet utmärkelsen ”Best of what´s new 2011”. Priset ges årligen till de största tekniska innovationerna i en rad kategorier.

– Vi är hedrade och privilegierade över ett imponerande år för Memjet, säger Len Lauer, vd, Memjet. Efter att ha fått möjligheten att under de senaste månaderna arbeta med ledande varumärken som LG, Lenovo och våra andra lösningsparter ser vi fram emot 2012 och en fortsatt tillväxt.

Priset gäller specifikt den kontorsskrivare som Memjet utvecklat skrivarmotorn till. Den ska enligt uppgift ha en utskriftskapacitet på ett Letter-ark i sekunden i fyrfärg. Skrivarhuvudet är fixerat och spänner över hela arkbredden. Skrivarhuvudet har 70 400 munstycken som släpper från sig 774 miljoner bläckdroppar i sekunden.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex