Fortuna blir bättre på säkerhet

PUBLICERAD: 1 december 2011
UPPDATERAD: 1 december

Agfa har lanserat version 6.0 av sitt verktyg för säkerhetstryck, Fortuna. Bland nyheterna finns nya säkerhetslösningar och förbättringar av raster och förhandsvisningar.

Fortuna är en lösning framtagen för olika typer av säkerhetstryck, som ID-kort, sedlar, lyxförpackningar, varumärkesskyddade förpackningar och skattedokument. En av de nya säkerhetsmöjligheterna är så kallat regnbågstryck. I korthet innebär det att användaren definierar färganvändningen och antalet färgövergångar, varpå programmet skyddar mot färgseparering genom att blanda färgerna på ett mycket subtilt sätt.

Det finns även en modul för att skapa guilloche-mönster. Den fungerar som en steg-för-steg-guide där man kan välja utifrån ett bibliotek och sedan redigera sitt mönster. Det innebär att möjligheterna till att ta fram mönster blir oändliga. Totalt finns det 24 valbara moduler i Fortuna.

Mer information finns på Agfas webbplats.

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper