Fortuna blir bättre på säkerhet

PUBLICERAD: 1 december 2011
UPPDATERAD: 1 december

Agfa har lanserat version 6.0 av sitt verktyg för säkerhetstryck, Fortuna. Bland nyheterna finns nya säkerhetslösningar och förbättringar av raster och förhandsvisningar.

Fortuna är en lösning framtagen för olika typer av säkerhetstryck, som ID-kort, sedlar, lyxförpackningar, varumärkesskyddade förpackningar och skattedokument. En av de nya säkerhetsmöjligheterna är så kallat regnbågstryck. I korthet innebär det att användaren definierar färganvändningen och antalet färgövergångar, varpå programmet skyddar mot färgseparering genom att blanda färgerna på ett mycket subtilt sätt.

Det finns även en modul för att skapa guilloche-mönster. Den fungerar som en steg-för-steg-guide där man kan välja utifrån ett bibliotek och sedan redigera sitt mönster. Det innebär att möjligheterna till att ta fram mönster blir oändliga. Totalt finns det 24 valbara moduler i Fortuna.

Mer information finns på Agfas webbplats.

Läs vidare

Kodak stärker Prinergy i version 10

Kodak fortsätter att förbättra prestanda, funktionalitet och säkerhet för deras arbetsflödesprogram.
Kodak

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

Senaste nytt

Nya kontakter och leads resultatet av mässan

Det fanns en hel del att gå vidare med för de företag som som deltog på Sign&Print. Många av bolagen vittnade om många nya bekantskaper och leads att arbeta vidare med.
mässcollage

Glassbjudning gav samtal om H-trycks behållare

H-tryck tog med sig glassmaskinen till Sign&Print-mässan till många besökares glädje. Det var så klart en bra ice breaker för att få igång samtalet med kunderna om till exempel de glassbägare de producerar för 1-3 kulor.
890D8DCE-330D-4DD5-9B69-08AA07508539_1_100_o

Folier.se hjälper nystartade bolag komma igång med textiltryck

Folier.se säljer maskiner och material för att göra det mesta inom tryck i allmänhet och textiltryck i synnerhet. De tog bland annat med sig Secabos rulle till rulle-skärbord för DTF till Sign&Print-mässan.
DSC_4677

Så kan det smarta tryckeriet skapas

Heidelberg kom till Sign&Print Scandinavia för att mässa om "The Smart Print Shop", men även berätta om maskinnyheten Versafire LP. 
Heidelberg