M-real ökar kapaciteten av falskartong

PUBLICERAD: 6 december 2011
UPPDATERAD: 6 december

M-reals kapacitetsutbyggnad i kartongbruket i finska Kyro står nu klart. Det gör att man kan utöka kapaciteten till 190 000 ton per år.

I Kyro produceras kartongkvaliteterna Carta Elega och Avanta Prima, vilka huvudsakligen används till förpackningar av skönhetsmedel och läkemedel. Ombyggnaden är en del av M-reals pågående investeringsprogram som syftar till att öka tillgänglighet och kundservice.

– Den ökade kapaciteten gör det möjligt för oss att ge kunderna bättre service med kortare ledtider och bättre tillgänglighet, säger Mika Joukio, Senior Vice President och ansvarig för M-reals affärsområde Consumer Packaging. Vi tror att efterfrågan på våra produkter av färskfiber kommer att öka som en följd av deras renhet, lägre ytvikter och miljömässiga hållbarhet.

I ett separat joint venture bygger M-real ett biokraftvärmeverk vid kartongbruket i Kyro för att ersätta fossil naturgas med CO2-neutralt biobränsle. Bränslet består huvudsakligen av bark, flis, trästumpar och kasserat trä tillsammans med utskott från bruket. Biokraftvärmeverket kommer också att förse Hämeenkyrodistriktet med värme. Efter starten hösten 2012 kommer utsläppen av koldioxid från kartongbruket i Kyro att minska med ca 100 000 ton per år, vilket motsvarar de årliga utsläppen av ungefär 60 000 bilar.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Inprint flyttar till ny stadsdel

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
Inprint-fyrsilund

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R