Köpglädje hos fyra tryckerier

PUBLICERAD: 8 december 2011
UPPDATERAD: 8 december
Oscar Runesson, Heidelberg.

Heidelberg har fått upp ångan i Sverige de senaste veckorna. Resultatet är tio sålda tryckverk, en order på Prinect samt en Suprasetter.

Både Wiking Tryck och Österbergs & Sörmlandstryck investerar i nya fyrfärgs Speedmaster XL 75 med lackverk. Båda lösningarna innefattar även avta på förbrukningsvaror samt Prinect Pressroom Manager.

Hylte Tryck har beställt en Suprasetter 105 MCL, en order som även innefattar förbrukningsavtal.

På programvarusidan har Danagård Litho lagt den största Prinect-ordern i Sverige någonsin. Det är ett komplett paket med allt från prepress till pressrum samt webbportal och Digital Print Manager. Den senare ska användas för att integrera tryckeriets HP Indigo-maskiner. Syftet för Danagård Litho är att samla hela verksamheten i Prinect, både offset och digital.

– Med den här lösningen får Danagård Litho ett effektivt och säkert produktionsflöde som ger dem både ökad produktivitet och högre kvalitet, säger Oscar Runesson, som är Prinect-specialist hos Heidelberg här uppe i Norden. Installationen påbörjas direkt efter årsskiftet.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449