Yngre ser inte papper som miljövänligt

PUBLICERAD: 19 december 2011
UPPDATERAD: 19 december

En ny studie från Two Sides, en intresseorganisation för pappersleverantörer och grafiska producenter, visar att unga människor i åldern 18–24 år uppskattar läsning på papper. Man ser dock inte papper som miljövänligt.

Studien från Two Sides visar att:

• 83 procent av 18-24 åringarna (80 procent för alla svarande) föredrar att läsa på papper framför att läsa på skärm.

• 78 procent av 18-24 åringarna (74 procent för alla svarande) säger att papper och tryck är behagligare att ta på och hantera, jämfört med andra medier.

• 63 procent av 18-24 åringarna (58 procent för alla svarande) föredrar att ha viktiga dokument i pappersformat.

• 57 procent av 18-24 åringarna (54 procent för alla svarande) tror att pappersarkiv är mer hållbart än elektronisk lagring av information.

• 63 procent av 18-24 åringarna (68 procent för alla svarande) förstår att papper och tryck är baserat på en förnyelsebar råvara.

Men det finns en hel del myter om papper och användningen av papper i gruppen:

• De flesta tror att 20-40 procent av allt papper i Europa går till återvinning. Enligt European Recovered Paper Council (ERPC) är siffran 60 procent (papper och förpackningar).

• 80 procent av konsumenterna tror att de europeiska skogarna har samma storlek eller minskat de senaste 50 åren. Sanningen är att skogarna i Europa har ökat med 30 procent under de senaste 50 åren.

• De flesta tror att papper har störst inverkan på skogen och att denna inverkan är lika stor som byggindustrin och större än bränsle. I själva verket använder papperstillverkare endast 11 procent av den mängd skog som avverkas världen över. Bränsle- och byggindustrin är de största användarna.

• 76 procent tror på en koppling mellan papperstillverkning och minskningen av tropisk regnskog.

• 73 procent är oroliga över hur användningen av tryck och papper påverkar skogarna.

• 67 procent tror att det är bättre för miljön att läsa tidningen elektroniskt jämfört med att läsa den på papper.

Källa: Power of Print

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2