Tidskrifterna AGI och Grafiskt Forum slås ihop

PUBLICERAD: 28 december 2011
UPPDATERAD: 28 december

Förlaget Aktuell Grafisk Information AB och Mentor Communications AB har träffat en överenskommelse som innebär en överlåtelse av utgivningen av tidskriften AGI (Aktuell Grafisk Information) till Mentor Communications AB fr o m 1 januari 2012.

Aktuell Grafisk Information AB och Mentor Communications AB har under en längre tid sökt samarbete för en kostnadseffektiv informations- och kunskapsförmedling till beslutsfattare inom den grafiska och signbranschen och andra beslutsfattare inom kommunikationsområdet. Tidskriften AGI fusioneras från den 1 januari 2012 med Mentor Communications AB:s tidskrift Grafiskt Forum och namnet på den nya tidskriften blir Grafiskt Forum/AGI.

Den nya tidskriften Grafiskt Forum/AGI skall bevaka teknik- och branschfrågor såväl nationellt som internationellt genom nyheter, reportage, trendspaning, tester och analyser.

 

Grafiskt Forum/AGI skall också fungera som ett viktigt kompetensutvecklande verktyg för alla inom kommunikationskedjan beträffande sign, tryck, print, label, DM och nya distributionskanaler. Fokus ska ligga på hur de fysiska medierna, i spännande kombinationer med digitaliserade medier, på nya innovativa sätt kan förmedla information, kunskap, upplevelser och marknadsföring.

 

Ett avtal har träffats mellan Mentor Communications AB och Aktuell Grafisk Information AB om produktion av den fusionerade tidningen Grafiskt Forum/AGI under perioden 2012 – 2016. Peter Ollén tillträder befattningen som chefredaktör och ansvarig utgivare för Grafiskt Forum/AGI fr o m 1 januari 2012.

 

Mentor Communications AB kommer fortsättningsvis att arrangera event, awards mm i egen regi på samma sätt som Aktuell Grafisk Information AB kommer att arrangera Print at Work, Printmässan mm i egen regi. Grafiskt Forum/AGI kommer att samverka med tidningarna AGI i Danmark och Norge samt Print + Media i Finland.

 

Mentor Communications AB är ett helägt dotterbolag inom Mentor Onlinekoncernen. Mentor Online AB grundades 1985 och är Skandinaviens ledande leverantör av branschinriktad information mellan företag. Facktidningsverksamheten inom Mentor Communications AB omfattar 24 ledande facktidningar med en total TS-upplaga på 238.100 exemplar (TS 2010). Dessutom distribueras varje vecka över 1 miljon nyhetsbrev till c:a 250.000 mottagare och varje år arrangeras c:a 100 olika events, awards och  expos (mässor).

 

 

Aktuell Grafisk Information AB är ett helägt dotterbolag till Viden Holding AS i Köpenhamn, som grundades 1970 för att sprida kunskap om teknik för den grafiska branschen. Förlaget är verksamt i Danmark, Sverige, Norge och Finland. Förutom tidskriften AGI arrangerar förlaget mässor och event.

 

 

Ytterligare information lämnas av:

 

Mikael Heinig, Mentor Communications AB, tel 0708 – 74 18 30

Peter Ollén, Förlaget Aktuell Grafisk Information AB, tel 040 – 6600450

 

 

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8