AGI tar över Svenska Publishing-Priset

Svenska Publishing-Priset är ett av de stora priserna inom kommunikation. Nu har arrangören Populär Kommunikation med vd Björn Karlsson i spetsen, som drivit Svenska Publishing-Priset sedan starten 1990, kommit överens med förlags- och eventföretaget AGI Aktuell Grafisk Information om en överlämning av tävlingen.

– Den senaste månaden har inneburit en explosion av idéer kring hur tävlingen kan utvecklas, säger AGI:s vd Peter Ollén. Det finns mängder av tankar i Björns huvud och vår utmaning är att med en större organisation i ryggen kunna hjälpa till att förverkliga många av dem.

Populär Kommunikation kommer framöver att vara medarrangör i tävlingen och Björn Karlsson fortsätter i juryn. Ordförandeskapet lämnas dock över till AGI och Peter Ollén.

2012 kommer tävlingens prisutdelning att kombineras med utställning och seminarier – allt för att inspirera publiceringsbranschen att bli ännu bättre.

– Vi känner en stor ödmjukhet inför uppgiften, säger Johan Fogelström, som blir projektledare för Svenska Publishing-Priset hos AGI. Det är tydligt att behovet av att kommunicera och publicera på många olika sätt ökar. Det kommer också att visa sig i att de två avdelningarna i tävlingen, print respektive digitala medier, kommer att kompletteras med en helt ny avdelning.

Tävlingen Svenska Publishing-Priset kommer att vara öppen för anmälningar under mars till maj 2012. Priset delas ut vid en ceremoni i Berwaldhallen i Stockholm i oktober.

0 kommentarer till “AGI tar över Svenska Publishing-Priset”
  1. Torbjörn skriver:

    Var hittar jag anmälningsformulär till Svenska Publishing-Priset eller sker anmälning på annat sätt?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: