Dygnet runt hos Mittmedia

Mittmedia Print i Sundsvall har arbetat med kommersiella produkter sedan våren 2011. Med flera lösningar från Ferag kan man ändra produktionen beroende på tid på dygnet. På så sätt maximerar de användningen av utrustningen.

På natten är Ferag-lösningen igång och kör de lokala dagstidningarna Sundsvalls Tidning och Dagbladet, då med en MSD2-C-ibladare med Multidisc och Rollstream. På dagen kör man heatsetproduktion. Då är det bilagor till dagstidningar, broschyrer och specialtidningar som gäller.

I heatsetproduktionen kan pressen leverera 32-sidiga tabloider. Efter häftning trimmas produkterna inline i SNT-50, varpå de skickas vidare till ibladning eller till leverans. Behöver man fler sidor kan MSD2-C placera tre centralt linjerade produktionssektioner ibladas, den ena i den andra. Med Multidisc och Rollstream går det att producera tidningar på upp till 96 sidor.

– Vi använder verkligen systemet fullt ut, säger Mittmedia Prints vd Jan Andersson. Produktionshastigheten ligger stabilt på max och vi ser att de hastigheter som specificerats av Ferag faktiskt hålls även i det långa loppet.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: