Dygnet runt hos Mittmedia

PUBLICERAD: 11 januari 2012
UPPDATERAD: 11 januari

Mittmedia Print i Sundsvall har arbetat med kommersiella produkter sedan våren 2011. Med flera lösningar från Ferag kan man ändra produktionen beroende på tid på dygnet. På så sätt maximerar de användningen av utrustningen.

På natten är Ferag-lösningen igång och kör de lokala dagstidningarna Sundsvalls Tidning och Dagbladet, då med en MSD2-C-ibladare med Multidisc och Rollstream. På dagen kör man heatsetproduktion. Då är det bilagor till dagstidningar, broschyrer och specialtidningar som gäller.

I heatsetproduktionen kan pressen leverera 32-sidiga tabloider. Efter häftning trimmas produkterna inline i SNT-50, varpå de skickas vidare till ibladning eller till leverans. Behöver man fler sidor kan MSD2-C placera tre centralt linjerade produktionssektioner ibladas, den ena i den andra. Med Multidisc och Rollstream går det att producera tidningar på upp till 96 sidor.

– Vi använder verkligen systemet fullt ut, säger Mittmedia Prints vd Jan Andersson. Produktionshastigheten ligger stabilt på max och vi ser att de hastigheter som specificerats av Ferag faktiskt hålls även i det långa loppet.

Läs vidare

Djupdyk i Mimakis UV-nyheter

I september lanserade Mimaki två produktnyheter: UCJV330-160 och UJV100Plus. Under sina Global Innovation Days gick Mimaki in mer på djupet på de två nya maskinerna inom UV-print.
Mimaki innovation

Canon sätter ljuset på applikationerna

”Du löser inga problem genom att köpa en maskin”. Det säger Anton Strand på Canon. Det är istället hur maskinen används och hur den i sin tur kan generera pengar som är det viktiga. Det är i fokus på Canon Image Factory.
Canon Anton

Släpper verktyg för interaktiv wrapdesign

Den förhandsvisades på Sign&Print-mässan i september och lanseras nu brett på marknaden. Spandex nya tjänst Zeno för visualisering av bildesign och bilfoliering.
Zeno webb

Tryckeri gör vinylresa

Mjölby Tryckeri & Reklam ser synergier och ökat digitaltryck med uppstarten av ett nytt bolag – en sidoverksamhet med pressning av vinyler.
Mjolby4

Senaste nytt

Uppdämt behov banade väg för skånska wrapparnas succé

Ystad wrapping har på bara tre år lyckats fylla ett hål på den lokala marknaden och folierar både fordon och interiör. Nu börjar de printa vinylerna i huset.
DSC_5337

Ny prooflösning gör det billigare att provtrycka HP Indigo

GMG har tagit fram en prooflösning speciellt för HP Indigo-användare. Med GMG ColorProof blir processen både billigare och mer pålitlig, enligt företaget.
HP_DesignJet_Z9_Driver_Printer

Brand Factory Printhouse ansöker om konkurs

Brand Factory har de senaste åren haft stora ekonomiska problem och genomgått en rekonstruktion. Nu meddelar bolaget att man ansöker om konkurs för affärsområdet Printhouse. De lönsamma affärsområdena Signs & Graphics Sverige och Norge samt Logistics drivs vidare.
Jakob 1_1600

Lockar med färgbesparingar i ny RIP-version

Den franska mjukvaruutvecklaren Caldera har precis släppt den senaste versionen av Caldera RIP. Från och med nu kommer användare att kunna uppgradera sin RIP till version 17 för att uppleva alla nya funktioner och förbättringar.
caldera