Visutech räknar med femdubblad omsättning hos sina kunder

PUBLICERAD: 12 januari 2012
UPPDATERAD: 12 januari

Visutech hade samlat sina kunder från hela Norden när de invigde sitt nya huvudkontor i Göteborg. I linje med vd Jan-Olof Jungerstens outtröttliga berättande om hur affärerna kan utvecklas, så firades invigningen med ett högintressant seminarieprogram.

– Förändring är ett ord som följt mig genom livet. Jag älskar förändring, sade Jan-Olof Jungersten och visade på hur han varit aktiv i förändring sedan han blev involverad i den första mobiltelefonen 1975. Det följdes av Commodore 64 och satellit-tv innan han började bygga it-system och genom dem hamnade i grafiska branschen, med rippar till Canons maskiner. Sedan starten med Indigo 1993 har han följt maskinerna genom mycket sorg i början och desto mer glädje längre fram – inte minst efter det att HP förvärvat företaget.

– Information, kommunikation, distribution och transaktion är de områden där våra kunder kan tjäna pengar. Det handlar om att våra kunder ska sätta sig in i sina kunders situation och se hur de kan hjälpa.

Efter Jan-Olof Jungersten pratade  bland annat Alon Bar-Shany, chef för HP Indigo.

– Från 2008 till 2012 kommer våra nordiska kunder att ha dubbla antalet tryckta sidor. Sedan räknar vi med att det under de kommande fyra åren ska bli en femdubbling. Större fokus på förpackningar, folding cartons etc. kommer att ligga i grunden för den tillväxten.

Det producerade fördelar sig med 42 procent som diverse tryck (broschyrer, visitkort, vykort, småskyltar etc.), 19 procent som etikett och förpackning, direktreklam nio procent, foto 17 procent och manualer 13 procent.

FOTO: Ulrik Södergren

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8