Vitt utökar kapaciteten

PUBLICERAD: 25 januari 2012
UPPDATERAD: 25 januari
Dag Wassberg, Vitt grafiska.

Som första tryckeri i Stockholm investerar Vitt Grafiska i en HPs digitala offsetpress Indigo 7500. Maskinen ersätter den ena av företagets två existerande Indigopressar. Nyare teknik gör att tryckkvaliteten förbättras samtidigt som kapaciteten nästan fördubblas i den pressen (från 68 till 120 sidor färg per minut).

– Detta gör att vi kommer kunna erbjuda våra kunder både en högre servicenivå och bättre kvalitet, säger Vitt Grafiskas vd Dag Wassberg. Vi får ett tryck som i alla avseenden är lika bra som traditionell offset och till och med tar färgrymden vidare på obestruket papper.

HP Indigo 7500 är gjord för stora volymer och kan producera 120 A4 i fyrfärgstryck per minut och upp till 3,5 miljoner ark per månad. Modellen bygger dessutom på smart teknik med automatik i både kalibrering och felsökning vilket minskar stopptiderna och ökar produktionsvolymen samt kvaliteten.

– Det vi ser nu är ett paradigmskifte vilket har skett i branschen många gånger tidigare, förklarar Dag Wassberg. Offset ersatte bly, CTP ersatte film och nu kan man säga att digital offset ersätter traditionell offset.

– Samtidigt som kvaliteteten håller traditionell offsetklass blir det nu dessutom möjligt att utnyttja många av fördelarna med den digitala tekniken som till exempel variabeltryck.  Den nya Indigon kommer att köras i treskift på tryckeriet tillsammans med vår Indigo 5500-press, enligt Dag Wassberg.

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper