Vitt utökar kapaciteten

PUBLICERAD: 25 januari 2012
UPPDATERAD: 25 januari
Dag Wassberg, Vitt grafiska.

Som första tryckeri i Stockholm investerar Vitt Grafiska i en HPs digitala offsetpress Indigo 7500. Maskinen ersätter den ena av företagets två existerande Indigopressar. Nyare teknik gör att tryckkvaliteten förbättras samtidigt som kapaciteten nästan fördubblas i den pressen (från 68 till 120 sidor färg per minut).

– Detta gör att vi kommer kunna erbjuda våra kunder både en högre servicenivå och bättre kvalitet, säger Vitt Grafiskas vd Dag Wassberg. Vi får ett tryck som i alla avseenden är lika bra som traditionell offset och till och med tar färgrymden vidare på obestruket papper.

HP Indigo 7500 är gjord för stora volymer och kan producera 120 A4 i fyrfärgstryck per minut och upp till 3,5 miljoner ark per månad. Modellen bygger dessutom på smart teknik med automatik i både kalibrering och felsökning vilket minskar stopptiderna och ökar produktionsvolymen samt kvaliteten.

– Det vi ser nu är ett paradigmskifte vilket har skett i branschen många gånger tidigare, förklarar Dag Wassberg. Offset ersatte bly, CTP ersatte film och nu kan man säga att digital offset ersätter traditionell offset.

– Samtidigt som kvaliteteten håller traditionell offsetklass blir det nu dessutom möjligt att utnyttja många av fördelarna med den digitala tekniken som till exempel variabeltryck.  Den nya Indigon kommer att köras i treskift på tryckeriet tillsammans med vår Indigo 5500-press, enligt Dag Wassberg.

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8