Acreo hjälper Thinfilm med skärmar

Acreo Tryckt Elektronik i Norrköping och norska Thinfilm har tecknat avtal som innebär att Thinfilm får tillgång till Acreos tryckta displayer.

– Partnerskap med kompletterande teknikpartners är en viktig del av vår plan för att stödja Internet of Things, där objekt kan samla in och kommunicera data, med människor och med varandra, säger Davor Sutija, vd, Thinfilm. Vår strategi är att bygga ett ekosystem av kompletterande leverantörer för att på så sätt accelerera vår leverans av integrerade tryckta system.

– Acreos tryckta displayer är idealiska för våra krav på segmenterade skärmar, till exempel alfanumeriska tecken och batterimätare. Det låga priset – några cent per display – och den låga strömförbrukningen gör Acreos displayteknik till ett utmärkt komplement till vår teknikportfölj.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Thinfilm som innebär att vi tar ett stort steg närmare en kommersiell produkt baserad på tryckt elektronik, säger Leif Ljungqvist chef för Acreo Tryckt Elektronik. Att skapa samarbetsavtal med en produkttillverkare som Thinfilm är nyckeln för att få ut tekniken på marknaden.

Acreo har utvecklat världens första riktiga Paper Display, det vill säga skärmar som har exakt samma egenskaper som papper och där bildskärmen är några extra lager av bläck. Istället för att fokusera på att skapa nya tillverkningsverktyg har Acreo utvecklat utrustning och material som är kompatibelt med traditionell tryckutrustning. Arbetet görs i nära samverkan med pappers- och förpackningsföretag som ställer krav på att tekniken lätt ska kunna föras över till existerande produktionslinor. Ett annat strategiskt val har varit att arbeta med elektrokemiskt baserade produkter vilket ger slutprodukter med låg strömförbrukning och låg drivspänning, cirka 1.5 V, vilket ytterligare förenklar integrationen i kompletta system.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Bokens förvandling genom hållbar innovation

Hållbarhet blir allt viktigare för alla aktörer i bokbranschen. Med det ökade fokuset på hållbarhet handlar årets Canon Future Book Forum den 2 december om att främja hållbar innovation i alla delar av förlagsbranschen – från hur böcker produceras, distribueras och är tillgängliga, till deras avtryck i vår vardag.

Publicerat av: 

Från glada gubbar till e-handel

System för att på riktigt kunna e-handla med trycksaker. Och då även komplexa former av förpackning. Det är vad det tyska företaget Cloudlab ägnar sig år. Detta snabbt växande företag – från 50 anställda i våras till 75 nu – används av de tyska nättryckerierna, samt tryckerier runt om i världen och sedan en tid tillbaka också på flera platser i Skandinavien.

Publicerat av: 

De demonstrerar komplett förpackningsflöde

Etiketter och förpackningar är två tillväxtområden inom den grafiska branschen. Konica Minolta har sammanställt några förslag på hur tryckerier kan ta del av den positiva utvecklingen, inte bara med en digital etikettskrivare, utan en komplett lösning för att producera etiketter och förpackningar i korta serier.

Publicerat av: