Acreo hjälper Thinfilm med skärmar

PUBLICERAD: 1 februari 2012
UPPDATERAD: 14 november

Acreo Tryckt Elektronik i Norrköping och norska Thinfilm har tecknat avtal som innebär att Thinfilm får tillgång till Acreos tryckta displayer.

– Partnerskap med kompletterande teknikpartners är en viktig del av vår plan för att stödja Internet of Things, där objekt kan samla in och kommunicera data, med människor och med varandra, säger Davor Sutija, vd, Thinfilm. Vår strategi är att bygga ett ekosystem av kompletterande leverantörer för att på så sätt accelerera vår leverans av integrerade tryckta system.

– Acreos tryckta displayer är idealiska för våra krav på segmenterade skärmar, till exempel alfanumeriska tecken och batterimätare. Det låga priset – några cent per display – och den låga strömförbrukningen gör Acreos displayteknik till ett utmärkt komplement till vår teknikportfölj.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Thinfilm som innebär att vi tar ett stort steg närmare en kommersiell produkt baserad på tryckt elektronik, säger Leif Ljungqvist chef för Acreo Tryckt Elektronik. Att skapa samarbetsavtal med en produkttillverkare som Thinfilm är nyckeln för att få ut tekniken på marknaden.

Acreo har utvecklat världens första riktiga Paper Display, det vill säga skärmar som har exakt samma egenskaper som papper och där bildskärmen är några extra lager av bläck. Istället för att fokusera på att skapa nya tillverkningsverktyg har Acreo utvecklat utrustning och material som är kompatibelt med traditionell tryckutrustning. Arbetet görs i nära samverkan med pappers- och förpackningsföretag som ställer krav på att tekniken lätt ska kunna föras över till existerande produktionslinor. Ett annat strategiskt val har varit att arbeta med elektrokemiskt baserade produkter vilket ger slutprodukter med låg strömförbrukning och låg drivspänning, cirka 1.5 V, vilket ytterligare förenklar integrationen i kompletta system.

Läs vidare

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar Scandraft

Signcoms ägare Igepa Group förvärvar viscom-återförsäljaren Scandraft med huvudkontor i Mölnlycke. Samtidigt blir Anders Trillkott vd för hela koncernen.
Anders Trillkott

Signcom startar inspirerande evenemangsserie

Den grafiska återförsäljaren Signcom startar en serie med sammankomster för att inspirera skylt- print- och dekortillverkare till utveckling. Första temat handlar om hur UV-print kan revolutionera företagens arbete med fönsterdekor.
Simon-Nyman

Han prisas för arbete med kompetensförsörjning

Grafiska företagen tilldelar läraren Roger Kristiansson 2023 års utbildningspris. Han får utmärkelsen för sitt engagemang för eleverna och branschens kompetensförsörjning.
Utbildning2

Senaste nytt

Inprint flyttar till större lokaler nästa år

Skylt- och dekorföretaget Inprint i Uppsala står inför en spännande förändring då de flyttar till en helt ny stadsdel. De nybyggda lokalerna erbjuder inte bara dubbelt så mycket utrymme utan också närhet till lokala kunder och motorvägen till klienter i Stockholm.
inprint-efongo-2019-liggande

De höjer ribban för automatiserad tidningsproduktion

ECO3 vill ta automation av tidningsproduktion till nästa nivå med den nya versionen av sin arbetsflödeslösning Arkitex. Nya funktioner gör att system från tredje part bättre integreras i programmet.
Arkitex

Storbildsbolaget tar kampen mot spillet

Storbildsbolaget i Helsingborg minskar spillet med en ny produkt. Arbetssättet är både klimatsmart och sparar pengar för kunden.
FotoJet-(25)

Fujifilm visar upp sin nya torrtonerpress

Fujifilm ska visa upp sin nya tonerpress i Europa för första gången i början på 2024. Revoria Press GC12500 är en digitalpress som använder torrtonerteknologi.
Revoria_GC12500_III_R