Acreo hjälper Thinfilm med skärmar

PUBLICERAD: 1 februari 2012
UPPDATERAD: 14 november

Acreo Tryckt Elektronik i Norrköping och norska Thinfilm har tecknat avtal som innebär att Thinfilm får tillgång till Acreos tryckta displayer.

– Partnerskap med kompletterande teknikpartners är en viktig del av vår plan för att stödja Internet of Things, där objekt kan samla in och kommunicera data, med människor och med varandra, säger Davor Sutija, vd, Thinfilm. Vår strategi är att bygga ett ekosystem av kompletterande leverantörer för att på så sätt accelerera vår leverans av integrerade tryckta system.

– Acreos tryckta displayer är idealiska för våra krav på segmenterade skärmar, till exempel alfanumeriska tecken och batterimätare. Det låga priset – några cent per display – och den låga strömförbrukningen gör Acreos displayteknik till ett utmärkt komplement till vår teknikportfölj.

– Vi är väldigt glada över samarbetet med Thinfilm som innebär att vi tar ett stort steg närmare en kommersiell produkt baserad på tryckt elektronik, säger Leif Ljungqvist chef för Acreo Tryckt Elektronik. Att skapa samarbetsavtal med en produkttillverkare som Thinfilm är nyckeln för att få ut tekniken på marknaden.

Acreo har utvecklat världens första riktiga Paper Display, det vill säga skärmar som har exakt samma egenskaper som papper och där bildskärmen är några extra lager av bläck. Istället för att fokusera på att skapa nya tillverkningsverktyg har Acreo utvecklat utrustning och material som är kompatibelt med traditionell tryckutrustning. Arbetet görs i nära samverkan med pappers- och förpackningsföretag som ställer krav på att tekniken lätt ska kunna föras över till existerande produktionslinor. Ett annat strategiskt val har varit att arbeta med elektrokemiskt baserade produkter vilket ger slutprodukter med låg strömförbrukning och låg drivspänning, cirka 1.5 V, vilket ytterligare förenklar integrationen i kompletta system.

Läs vidare

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell

Hon blir ny vice vd på Just Nu

Tryckerikedjan hämtar sin nya vice vd internt.
just-nu-3

Senaste nytt

De visade linjer med helautomatisk bokproduktion

Efterbehandlingsexperterna Horizon visade hur man skapar den smarta fabriken på Drupa.
_DSC0615

Drupa 2024 lockade betydligt färre besökare än förväntat

När Drupa öppnade dörrarna för några veckor sedan var det åtta år sedan mässan arrangerades senast. En pandemi kom emellan. Nu har besökssiffrorna kommit och de var säkert en besvikelse för Messe Düsseldorf.
Eingänge, entrance

Åtta45 förvärvar By Wind och GBGT Box

Tryckeriet By Wind och förpackningsföretaget GBGT Box blir en del av Åtta45. En expansion som ska utöka bolagets produktionskapacitet inom både tryck och förpackning.
Åtta45 ver 2

Scandinavian Print Group expanderar ytterligare

Tryckerikoncernen öppnar plånboken igen.
Esben_Mols_Kabell