Kopplar mobilen till Bizhub

PUBLICERAD: 9 februari 2012
UPPDATERAD: 9 februari

EFI och Konica Minolta har tagit fram en ny kontroller för två av Konica Minoltas Bizhub-modeller för mer krävande kontorsbruk. I lösningen finns funktioner för att skriva ut från både smarta mobiler och läsplattor.

Modellerna i fråga är Konica Minolta Bizhub C754 och C654. Kontrollern heter Fiery IC-414 och är baserad på plattformen Fiery System 10e.

Inbyggt i kontrollern finns en funktion för att skriva ut direkt från sin läsplatta eller smarta mobil, som Ipad, Iphone eller Ipod Touch. Kontrollern ger användare en meny av Fiery-anslutna skrivare och skrivarinställningar direkt i läsplattan eller telefonen.

Den nya kontrollern i kombination med Bizhub-modellerna ger bland annat funktioner för att visualisera sin trycksak i 3D i Fiery VUE.

Kontrollern använder också Fierys Spoton-teknik för rendering av dekorfärger samt Fiery Colorwise för rendering av färg och bilder.

Läs vidare

Stora möjligheter med AI – men lika stora utmaningar

I vår artikelserie om artificiell intelligens (AI) i den grafiska industrin har vi nu pratat med Adrian Mayr, produktchef på Müller Martini. De är kända för att tillverka efterbehandlingsutrustning i industriell skala.
Adrian-Mayr-pfc-bearb

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Cloudlab vill hjälpa tryckerierna med e-handel

Tyska Cloudlab Solutions är en etablerad leverantör av web-to-print-lösningar inom både tryck och förpackning. Med nya versionen X3 tar företaget hjälp av AI när det gäller bland annat design och prissättning.
Cloudlab

HP ingår strategiskt samarbete med Canva

Det AI-baserade designprogrammet Canva har 185 miljoner användare över hela världen. Nu etablerar man ett samarbete med HP.
hp-canva

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper