Vässa kompetensen med två nya kurser

PUBLICERAD: 14 februari 2012
UPPDATERAD: 14 februari

Vill du bli bättre på att smidigt får in den information från omvärlden som du behöver för att sköta ditt arbete? Samtidigt som du slipper det mesta av all den information som inte tillför något? Vill du att den information som du själv genererar är utformad så att den är hänsynsfull mot mottagarna? Vill du få tips om nya digitala – ofta kostnadsfria – verktyg för informationshantering som kan hjälpa dig att slippa stress genom att få mer gjort på kortare tid?

Då kan Populär Kommunikations nya eftermiddagskurs ”Effektivisera ditt digitala jag” vara något för dig. Den genomförs under mars-maj i Göteborg, Karlstad, Malmö, Norrköping, Stockholm, Uppsala, Västerås, Växjö och Örebro.

Nästa kurs är en heldag i Stockholm där deltagarna får en uppdatering när det gäller ny hård- och mjukvara det senaste året för olika aspekter på publishing. Programpunkten ”18 sätt att fånga läsare” bjuder, utöver mycket annat, på exempel ur de vinnande bidragen i Svenska Publishing-Priset 2011. I övrigt i programmet: Producera information för mobila enheter. Sjutton sarkastiskt presenterade fallgropar som man lätt råkar ut för när man producerar trycksaker och webbplatser. Levande presentationer med dator. Hur utvecklingen påverkar dig och hur du kan påverka den.

Presentatörer är Göran Johannesson från ProgramSupport och Björn Karlsson från Populär Kommunikation.

Under hela dagen pågår en utställning med alla de vinnande tidningarna, böckerna och andra trycksakerna i 2011 års omgång av kommunikationstävlingen Svenska Publishing-Priset.

Mer information på popkom.se/funkadigitalt respektive popkom.se/k-dagen.

 

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2