Tolvtusen drog till Barcelona

PUBLICERAD: 1 mars 2012
UPPDATERAD: 14 november

FESPA Digital i Barcelona 21-24 februari bjöd de 350 utställarna på ett tilltalande besökarantal. Man hade räknat med 10 000 besökare, men kunde räkna in hela 12 000 besökare under fyra dagarna. Mer än 46 procent återkom på flera besök vilket gav ett sammanlagt besökarantal på 17 500 personer. Det är ett antal som innebär ett rekord för samtliga FESPA Digital-mässor som ägt rum under de fem år mässan funnits. Detta indikerar att den tekniska bredden på mässan i kombination med de åtta Explore-eventen gav besökarna en anledning att förlänga sitt besök.

De flesta besökarna, 46 procent, kom från Spanien med England, Frankrike och Italien på delad andraplats med 6 procent av besökarantalet. Fyra procent av besökarna kom från Tyskland.

Medan dessa ledande europeiska storformat-marknader alltid är väl representerade på olika FESPA-event, hade placeringen av FESPA Digital i Barcelona en god effekt på deltagandet från Spanien, Portugal och Frankrike.  FESPA-besökarna kom denna gång  från totalt 111 länder.

I nästa nummer av AGI, 480, som kommer ut den 22 mars, publicerar vi vår Fespa-rapport.

Läs vidare

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Lyfter fram trotjänare – och kommande hybrider

Under första kvartalet 2024 planerar Agfa att lansera två helt nya hybridmaskiner. De fick dessvärre inte se dagens ljus under Sign&Print Scandinavia, men besökarna får ändå höra några detaljer om de kommande nyheterna.
DSC_4253

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449