Tolvtusen drog till Barcelona

PUBLICERAD: 1 mars 2012
UPPDATERAD: 14 november

FESPA Digital i Barcelona 21-24 februari bjöd de 350 utställarna på ett tilltalande besökarantal. Man hade räknat med 10 000 besökare, men kunde räkna in hela 12 000 besökare under fyra dagarna. Mer än 46 procent återkom på flera besök vilket gav ett sammanlagt besökarantal på 17 500 personer. Det är ett antal som innebär ett rekord för samtliga FESPA Digital-mässor som ägt rum under de fem år mässan funnits. Detta indikerar att den tekniska bredden på mässan i kombination med de åtta Explore-eventen gav besökarna en anledning att förlänga sitt besök.

De flesta besökarna, 46 procent, kom från Spanien med England, Frankrike och Italien på delad andraplats med 6 procent av besökarantalet. Fyra procent av besökarna kom från Tyskland.

Medan dessa ledande europeiska storformat-marknader alltid är väl representerade på olika FESPA-event, hade placeringen av FESPA Digital i Barcelona en god effekt på deltagandet från Spanien, Portugal och Frankrike.  FESPA-besökarna kom denna gång  från totalt 111 länder.

I nästa nummer av AGI, 480, som kommer ut den 22 mars, publicerar vi vår Fespa-rapport.

Läs vidare

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

HP lovar nyheter inom storformat till hösten

I HP:s monter under Drupa var det nyheter inom Indigo- och PageWide-serierna som fick stå mest i rampljuset. Men inom kort utlovas nyheter även inom storformatssegmentet.
HP Paula

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

EFI tänker utanför boxen – lanserar unikt system för lådtryck

EFI presenterade lagom till Drupa en lösning tillsammans med Packsize för personaliserat fullfärgstryck på wellpapplådor, men även andra inkjetnyheter.
EFI 3

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper