Unikt forskningscenter för tryckt intelligens

PUBLICERAD: 14 mars 2012
UPPDATERAD: 14 mars

Det finska forskningscentrat VTT öppnar nu sitt nya center för testproduktion av tryckt intelligens, PrintoCent. Det är en av de första och mest avancerade testproduktionsmiljöerna för tryckt intelligens.

PrintoCent ska både vara en produktionsmiljö och en affärsmässig miljö där företag ska kunna testa och utveckla komponenter, lösningar och produkter baserade på tryckt intelligens. I VTTs pilotproduktion ska man som företag kunna reducera både de tekniska och de kommersiella riskerna innan man drar igång sin produktion kommersiellt.

Idag arbetar runt 180 personer inom PrintoCent och fler tillkommer genom att man nätverkar med andra globala partners inom branschen. Fokus ligger hela tiden på innovativa applikationer, pilotproduktioner och utveckling av värdekedjan. Enligt flera bedömare är området tryckt intelligens och tryckt elektronik ett område som inom 15 år kommer att vara värt runt 250 miljarder euro.

PrintoCent är baserat på forskning som inleddes i slutet av 1990-talet, ett arbete som då leddes av professor Harri Kopola. Han menar att dagens pilotproduktionscenter är en milsten. Likaså tror PrintoCent-chefen Ilkka Kaisto att tillgången till denna testproduktionsfacilitet kommer att stimulera de applikationsdrivna aktiviteterna.

Mer information finns på www.printocent.net.

 

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper