Ny teknik för att simulera dekorfärger

PUBLICERAD: 21 mars 2012
UPPDATERAD: 14 november

GMG har utvecklat en teknik för att simulera dekorfärger i förpackningsproduktion. Resultatet kommer de att visa upp på Drupa i maj.

– Vi vet att förpackningsbranschen har efterfrågat denna typ av teknik och vi har fått resultat som ger färgkonsekvens på en nivå som vi hittills inte trodde var möjligt, säger Dr Hanno Hoffstadt, som lett utvecklingsarbetet inom GMG. Vi arbetar hårt på att få klart slutprodukten och hoppas att ha mer detaljerad information på mässan.

GMG avslöjar också att de tagit fram en molnbaserad lösning där grafiska företag får tillgång till verktyg för korrektur och validering av trycksaker, allt i molnet. Det är den första molnetlösningen av flera som GMG har för avsikt att lansera inom den närmaste framtiden. Serien omfattar även verktyg för färgkonvertering, profilhantering och godkännande via nätet.

Läs vidare

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Summa släpper ny version av mjukvara för flatbäddsskärare

Nu kommer en ny version av programmet Go Produce Flatbed Edition 3.0 som är skräddarsytt för skärmaskiner av flatbäddsmodell i F-serien.
_DSC0105

Ett verktyg för skyltföretagets alla processer

Det belgiska mjukvaruföretaget Dataline Solutions har utvecklat den modulära mjukvaran Multiline för att hantera alla funktioner hos ett skyltföretag, eller något annat grafiskt företag för den delen.
Jef_Stoffels

Spill blir helt nya produkter med Hexis nya satsning

Spill från material blir husisolering och pvc-rör när Hexis nya återvinningsprogram rullas ut i Europa. Under Fespa visar det franska företaget också en ny ultrastransparant folie och nya färger i serierna Bodyfence och Skintac.
_DSC0045

Senaste nytt

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)