Ny teknik för att simulera dekorfärger

PUBLICERAD: 21 mars 2012
UPPDATERAD: 14 november

GMG har utvecklat en teknik för att simulera dekorfärger i förpackningsproduktion. Resultatet kommer de att visa upp på Drupa i maj.

– Vi vet att förpackningsbranschen har efterfrågat denna typ av teknik och vi har fått resultat som ger färgkonsekvens på en nivå som vi hittills inte trodde var möjligt, säger Dr Hanno Hoffstadt, som lett utvecklingsarbetet inom GMG. Vi arbetar hårt på att få klart slutprodukten och hoppas att ha mer detaljerad information på mässan.

GMG avslöjar också att de tagit fram en molnbaserad lösning där grafiska företag får tillgång till verktyg för korrektur och validering av trycksaker, allt i molnet. Det är den första molnetlösningen av flera som GMG har för avsikt att lansera inom den närmaste framtiden. Serien omfattar även verktyg för färgkonvertering, profilhantering och godkännande via nätet.

Läs vidare

Dataline växer genom förvärv i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449