Plockmatic i nya lokaler

PUBLICERAD: 22 mars 2012
UPPDATERAD: 22 mars

Salvatore Grimaldi berättar om det Plockmatic han tog över för några år sedan och som var i dåligt skick. Han har dock gjort många turn-around och såg även möjligheter här. Nu är Plockmatic ett lönsamt företag som växer och till invigningen har det kommit återförsäljare ända från Taiwan.

– Vi flyttade till de nya lokalerna – ett beslut som togs för ett år sedan – på en helg. Datorsystemet låg bara nere i tre timmar. Detta ser jag som bevis på att det är ett nytt företag, säger Salvatore Grimaldi i sitt invigningstal, innan han avslutar med att säga:

– Italienare tycker om att sjunga och glädja sig över livet, säger Salvatore Grimaldi och bryter ut i sång till Plockmatics ära. Sången kan du höra på:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=UXgeTwrTyrA[/youtube]

Plockmatic har nu flyttat tillverkningen till Riga. Utvecklingsavdelningen och de ansvariga för försäljningen bestämde därför för ett år sedan att de ville flytta till ett område av mer innovativ karaktär. Det har de hittat i Ericssons gamla lokaler vid Telefonplan i Stockholm – ett område som just nu totalt förvandlas.

Vid invigningen sade vd Jan Marstorp:

– Det låter lite tråkigt att säga att vi tar papper, lägger ihop dem, klamrar och viker. Men vänd på det och säg att vi tar en hög papper och förvandlar den till en historia som du brinner för att få berätta.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449