Branschförening byter namn

FESPA Sweden Association,  kommer att bli SSTFs nya namn enligt ett beslut som togs på föreningens årsmöte den 13 april.

SSTF, Svenska Screen- och Specialtryckares Förening, var en gång i tiden med och grundade den europeiska organisationen FESPA. Det var i Hamburg september 1962, alltså för snart 50 år sedan och screentryckaren Björn Hemberg deltog som första svenska styrelsemedlem. SSTF har därefter varit en mycket aktiv medlem inom FESPA och man har från föreningens sida sett det internationella samarbetet som nödvändigt på en expansiv och föränderlig marknad.

FESPA Sweden Association blir nu den tredje föreningen som bytt namn. Sedan tidigare har FESPA Spain och FESPA UK markerat sin samhörighet med FESPA och varandra på detta sätt.

Publicerat av: 

Dela artikeln

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *


Fördjupar strategiskt samarbete inom skärning

ACG Nyström blir exklusiv leverantör av Eastman Machine Companys automatiserade linje av skärmaskiner i Skandinavien, Baltikum och Ukraina. Det innebär att det svenska företaget kommer att fungera som ett nav för import av utrustning, delar och förbrukningsvaror, vilket ska resultera i kortare ledtider och direkta leveranser.

Publicerat av: 

Designtävling: ”Jag ville skapa något oväntat”

Printpower Awards är tävlingen för elever från Sveriges ledande design- och konstskolor. Tävlingen anordnas av Grafiska företagen och Fespa-föreningen sedan över 20 år tillbaka, och går ut på att plocka fram den bästa printidén utifrån ett specifikt tema. En av vinnarna blev Agnes Dalunde, vars provokativa design föll juryn i smaken.

Publicerat av: