Idéforum för medieindustrin

PUBLICERAD: 7 maj 2012
UPPDATERAD: 7 maj

I slutet av mars anordnades det första stora internationella idéforumet för medieindustrins hela värdekedja, från skogsråvara till kunder, med deltagare från Norden, Europa och USA. Branschen och representanter från några av de större aktörerna samlades i Tärnaby under rubriken ”Does print make a difference?” En fråga som genomsyrade föredrag, workshops och middagsdiskussioner.

Syftet med Tärnaby Forum är att samla mediebranschen för erfarenhetsutbyte och diskussion runt viktiga framtidsfrågor. Har papper som informationsbärare en plats i den framtida kommunikationsprocessen, vilka frågor ska branschen fokusera på och hur skall vi möta kundernas intresse för att utveckla trycksakens förmåga att stärka både varumärke och försäljning?

Vilka blev då slutsatserna från Tärnaby Forum?

IKEA, Stadium och Oriflame visade att papper som informationsbärare fungerar, gör skillnad och ger en bra ROI (return on investment).

Papper har en stor okänd potential i form av kreativa lösningar som branschen måste bli bättre på att kommunicera. Genom att förstå kundernas utmaningar kan vi föreslå bättre lösningar som bidrar till att stärka både försäljning och varumärket.

Pappersburen information är ingen miljöbov. Branschen måste ta alla tillfällen i akt att marknadsföra trycksakers goda miljöprofil.

Avslutningsvis tilldelades Lars Carlson, före detta global purchase manager för papper och tryck vid Inter IKEA System B.V., första utgåvan av ”The Tärnaby Forum Award” för sina mångåriga insatser inom detta område.

Tärnaby Forum arrangerades av Helprint OY, Stora Enso och Ruter AB.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2