V-TAB firade storinvestering

PUBLICERAD: 14 maj 2012
UPPDATERAD: 14 maj

Tryckerikoncernen V-TAB firade i början av maj sin senaste investering, Komori System 38D, med stor fest i Vimmerby. Företaget är specialiserade på små och medelstora upplagor och investeringen är ett led i att bredda möjligheterna, både i sidantal och upplagestorlek.

– Snabbheten i plåtbyten och färginställning är helt oslagbar, säger Joachim Andersson, försäljningschef magasin, V-TAB. Pressen ställer om till nästa jobb på nio minuter, vilket är blixtsnabbt, och tack vare det precisa färginställningssystemet justeras färgerna på rekordtid. Sammantaget minskar detta också makulaturen med flera tusentals ex.

Resemagasinet Vagabond och affärsmagasinet DI Weekend hör till de första som rullar mellan valsarna.

– Den nya pressen är som gjord för livsstilsmagasin om resor, båtar, mat, mode och whisky på 64 sidor eller mer, upp till cirka 70 000 ex. Det finns inget som slår den där, vare sig när det gäller effektivitet eller kvalitet. Man kan också samköra jobb med systermaskinen, en Komori System 38S, vilket ökar flexibiliteten avsevärt.

V-TABs strategi stavas konsolidering, innovation och investering, vilket det senaste förvärvet visar. Målet är att dubblera omsättningen de närmaste tre åren.

– Det här visar att vi verkligen satsar för framtiden. Vi har tagit ett innovationssteg mot miljövänligare och ännu mer kostnadseffektiv heatsetproduktion – samtidigt som vi stärker positionen i norra Europa, säger Peder Schumacher, vd för V-TAB.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449