V-TAB firade storinvestering

PUBLICERAD: 14 maj 2012
UPPDATERAD: 14 maj

Tryckerikoncernen V-TAB firade i början av maj sin senaste investering, Komori System 38D, med stor fest i Vimmerby. Företaget är specialiserade på små och medelstora upplagor och investeringen är ett led i att bredda möjligheterna, både i sidantal och upplagestorlek.

– Snabbheten i plåtbyten och färginställning är helt oslagbar, säger Joachim Andersson, försäljningschef magasin, V-TAB. Pressen ställer om till nästa jobb på nio minuter, vilket är blixtsnabbt, och tack vare det precisa färginställningssystemet justeras färgerna på rekordtid. Sammantaget minskar detta också makulaturen med flera tusentals ex.

Resemagasinet Vagabond och affärsmagasinet DI Weekend hör till de första som rullar mellan valsarna.

– Den nya pressen är som gjord för livsstilsmagasin om resor, båtar, mat, mode och whisky på 64 sidor eller mer, upp till cirka 70 000 ex. Det finns inget som slår den där, vare sig när det gäller effektivitet eller kvalitet. Man kan också samköra jobb med systermaskinen, en Komori System 38S, vilket ökar flexibiliteten avsevärt.

V-TABs strategi stavas konsolidering, innovation och investering, vilket det senaste förvärvet visar. Målet är att dubblera omsättningen de närmaste tre åren.

– Det här visar att vi verkligen satsar för framtiden. Vi har tagit ett innovationssteg mot miljövänligare och ännu mer kostnadseffektiv heatsetproduktion – samtidigt som vi stärker positionen i norra Europa, säger Peder Schumacher, vd för V-TAB.

Läs vidare

Kongsberg Ultimate: "Det snabbaste skärbordet på marknaden"

Skärbordstillverkaren Kongsberg Precision Cutting Systems var stolta över att deras Kongsberg Ultimate hade utsetts till ”Best Wide Format Cutting Solution” i EDP Awards i samband med en ceremoni på Drupa.
PXL_20240530_121951472.MP

"Solida lösningar som tål hög belastning"

En helautomatisk linje med linjär motor för skärning av skivor i exempelvis wellpapp, en uppgraderad etikettstans med laser och skärbord i olika storlekar. Det är något av det Jwei visade under Drupa.
Primotek 1

Marabu går grönt med ny certifiering

Nyligen blev bläcktillverkaren Marabu certifierad enligt Greenguard. En märkning som visar att en produkt testats och utvärderats för att uppfylla stränga gränser för kemikalieutsläpp. Ett budskap som Marabu trycker på under Drupa.
Marabu 4

MIS-mjukvara speciellt för de mindre tryckerierna

Det molnbaserade MIS-verktyget Nubium är den stora nyheten på årets Drupa hos eProductivity Software (ePS). En produkt som ska göra vardagen enklare för de små och medelstora tryckerierna. 
eProdictivity 1

Senaste nytt

Alvöen breddar utbudet av fräs- och skärmaskiner

Alöven är nu skandinavisk distributör av Kimlas CNC-fräs- och skärbord för industriell produktion. Det ska komplettera de lösningar som företaget sedan tidigare erbjuder från MultiCam. 
CNC Alvöen

Du missar väl inte Packnorth Award 2024?

Bidragen till Packnorth Award kommer nu in i tät följd. Det är fjärde gången tävlingen arrangeras och i år är prisutdelningen tillbaka på Scanpack. Årets tävling bjuder på nyheter.
PNA-head-240627x

Wackes tror på starkt år – nyanställer tre

Produktmediaföretaget Wackes förstärker organisationen med tre anställda. Detta för att möta en ökad efterfrågan på bolagets produkter och tjänster.
Wackes 1

Har Lessebo Paper hittat årets sommarhit?

Frågan vi väl alla gått och grunnat på är väl hur ett papper låter, en fråga som nu äntligen ett svar tack vare Lessebo Paper som tagit ett djärvt steg bortom det visuella genom att utforska denna något udda fråga. Resultatet är Lessebo Paper Player – en spelare som förvandlar papperets tysta elegans till en fascinerande ljudupplevelse.
Lessebo Paper