Korsnäs investerar för framtiden

PUBLICERAD: 22 maj 2012
UPPDATERAD: 22 maj

Korsnäs investerar 250 miljoner kronor i produktförbättrande åtgärder i Korsnäs Frövi.

Investeringen är ett led i att ytterligare stärka bolagets position och satsning på produktutveckling och hållbarhet för företagets premiumprodukter på den globala förpackningsmarknaden, menar Korsnäs.

Enligt företaget ska satsningen förstärka Korsnäs erbjudande till kunder inom segmenten Liquid Packaging Board och Cartonboard genom förbättrade förpackningslösningar, attraktivare tryckresultat samt ökad materialbesparing.

– Investeringen har våra kunder i fokus och kommer att bidra till såväl deras som Korsnäs konkurrenskraft, säger Anders Gustafson, försäljningsdirektör på Korsnäs. Investeringen ger oss ett utökat produktsortiment med lägre ytvikter som bidrar till mindre miljöbelastning samtidigt som vi kommer att kunna erbjuda bättre produktytor, ett bättre tryckresultat och effektivare processer hos våra kunder.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Hexis ger kunderna makten över laminaten

I Hexis monter var det stort fokus på skyddsfilmer i serien Bodyfence under Sign&Print. Företaget hade bilar både utanför och innanför entrén till Kistamässan. De visade också inredningsvinyler, folier och laminat. 
FotoJet

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449