Ytterligare hopslagning i Skåne

PUBLICERAD: 1 juni 2012
UPPDATERAD: 1 juni

Knappt två år efter att Exakta och Printing slogs ihop är det dags att även lägga in de hopslagna bolagen BBAB och Printus i koncernen. Det hopslagna bolaget får 160 anställda och en beräknad omsättning på 250 miljoner kronor.

I Exaktaprinting ingår även Kristianstads Boktryckeri, vilket nu flyttas till Malmö, där allt koncentreras. Både Printus och Exaktaprinting har digitaltryckerier baserade runt Canons 7000-serie. BBAB har hela efterbehandlingen, inklusive en Herzog Heymann utrustning för att figurstansa, perforera och framställa specialeffekter ur tryckarket. Tryckeriet har en modern maskinpark bestående av bland annat Komori- och Heidelberg-maskiner samt Müller Martini efterbehandling.

Hos flera av företagen – framför allt Printus – finns ett gediget it-kunnande.

Yvonne Eriksson blir försäljningschef för det hopslagna företaget, medan Håkan Larssson (Exaktaprintings vd ) blir vd. Ulrik Wehtje kommer in som delägare, tillsammans med de tidigare delägarna Håkan Larsson, Peter Rydje och Stefan Larsson.

1 september är det planen att allt ska vara klart. Då kliver även Lars Persson in som vd i Printus. Lars har sina rötter genom det andra framgångsrikt hopslagna tryckeriet i Skåne, nämligen JMS.

 

Läs vidare

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

”Länge sedan vi sålde så mycket på en mässa”

Mimakis rullbaserade DTF-printer var hett stoff i Signcoms monter under Sign&Print Scandinavia. Under mässan offentliggjordes även en annan rykande färsk nyhet från Mimaki: en print and cut-skrivare med UV LED i 330-serien.
2D96C53C-971F-4488-A861-63CD0E74549A_1_100_o

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Senaste nytt

Kunden kan byta wrapmaterial på bilen med några klick

Den stora nyheten hos Spandex var det nya 3D-designprogrammet Zeno. Den prenumerationsbaserade tjänsten låter kunden testa olika wrappingmaterial och färger i datorn innan köparen bestämmer sig.
DSC_4662

Storsatsande Visutech: "Det ligger rätt i tiden"

Visutech slog på stora trumman på årets Sign&Print Scandinavia med dubbla montrar. Inte minst för att visa produktnyheterna hos nya samarbetspartnern Fujifilm.
Visutech 1

Alvöen bjöd på flera nyheter

En butiksskylt med diamantpolerad logga, en kub med mönster i ett svart stenliknande material och ett specialtillverkat båtfönster. Det var några exempel på spännande applikationer som Alvöen visade upp i sin monter.
Alvöen 4

Riso satsade allt på ett starkt kort

Riso lät sin nya snabba bläckstråleskrivare Riso Valezus T1200 spela den självklara huvudrollen i sin monter. Tillverkaren vill fylla ett hål på marknaden utanför segment som laser och toner. Det var första gången som modellen T1200 visades för den skandinaviska publiken.
DSC_4959