Ytterligare hopslagning i Skåne

PUBLICERAD: 1 juni 2012
UPPDATERAD: 1 juni

Knappt två år efter att Exakta och Printing slogs ihop är det dags att även lägga in de hopslagna bolagen BBAB och Printus i koncernen. Det hopslagna bolaget får 160 anställda och en beräknad omsättning på 250 miljoner kronor.

I Exaktaprinting ingår även Kristianstads Boktryckeri, vilket nu flyttas till Malmö, där allt koncentreras. Både Printus och Exaktaprinting har digitaltryckerier baserade runt Canons 7000-serie. BBAB har hela efterbehandlingen, inklusive en Herzog Heymann utrustning för att figurstansa, perforera och framställa specialeffekter ur tryckarket. Tryckeriet har en modern maskinpark bestående av bland annat Komori- och Heidelberg-maskiner samt Müller Martini efterbehandling.

Hos flera av företagen – framför allt Printus – finns ett gediget it-kunnande.

Yvonne Eriksson blir försäljningschef för det hopslagna företaget, medan Håkan Larssson (Exaktaprintings vd ) blir vd. Ulrik Wehtje kommer in som delägare, tillsammans med de tidigare delägarna Håkan Larsson, Peter Rydje och Stefan Larsson.

1 september är det planen att allt ska vara klart. Då kliver även Lars Persson in som vd i Printus. Lars har sina rötter genom det andra framgångsrikt hopslagna tryckeriet i Skåne, nämligen JMS.

 

Läs vidare

Spandex lanserar ny folieserie

Spandex introducerar varumärket AUTO och ett produktsortiment som riktar sig till professionella aktörer inom bilfoliering. Den första produkten är en serie PPF-folier.
AUTO PPF PR-Images 2

Tåligare utskrifter med nya imagePROGRAF

Canon släpper nya modeller i två av sina serier med storformatsskrivare, imagePROGRAF GP respektive PRO. Bland nyheterna kan nämnas förbättrad ljusbeständighet och reptålighet. 
LC10_GP6600S_PFP2_CEL_660x372

Artificiell intelligens avgörande för företagens överlevnad

Den kommande tiden kommer vi att titta närmare på hur artificiell intelligens (AI) implementeras i redan befintliga grafiska lösningar. Vad kan AI göra, vilka behov fyller det och vilka möjligheter och utmaningar öppnar det på sikt.
FotoJet-(45)

Tror på succé för högblank wrapfolie

I våras lanserade 3M fyra wrapfolier i 2080-serien med högblank finish. Under hösten har ytterligare åtta kulörer lagts till, bland annat nyanser som Envy Green och Deep Space.
KAO HG 2

Senaste nytt

Etikettmarknaden föll 25 procent

Efter Coronapandemin, där etikettmarknaden formligen exploderade, var fallet med 25,8 procent 2023 (enligt FINAT) kanske att vänta. Trots det beskriver Claus Søndergaard, från UPM Raflatac, det som ett tufft år, men säger samtidigt att förväntningarna på 2024 är positiva.
Claus_UPMRaflatac

Arbetshästar och neonutskrifter hos Swissqprint

Flatbädden Kudu och rullprintern Karibu tillsammans med iögonfallande neonutskrifter ska dra blickarna till Swissqprints monter under Fespa.
SQP trade fair

Zünd visar lösningar för ökad automation

Digitalisering, automation och innovation sammanfattar det skärbordstillverkaren Zünd visar under Fespa. Bland nyheterna finns ett kameratillval till deras största skärbord.
Zund Fespa 1 w

Snabb DTF-affär: ”Funderade bara en halvtimme”

Reklamlabbet i Glasriket hade i några år funderat på att uppgradera sitt textiltryck. När de fick höra talas om Mimakis DTF-lösning slog de till direkt. Företaget har även utökat med fler maskiner – och personal.
RL Fredrik Sara 2