Även mindre publikationer kan bli app

PUBLICERAD: 4 juni 2012
UPPDATERAD: 4 juni

Lundabaserade utvecklaren Codeleaf har utvecklat en lösning för att förenkla publicering av tidskrifter och andra publikationer som en app i mobiltelefonen.

Enligt grundaren Andreas Landsbo handlar verktyget Tidningsappar.se om att även låta mindre redaktioner och innehållsleverantörer kunna bygga app-kanaler, men utan höga startavgifter och engångskostnader.

– Tidningsappar.se är tänkt att vara ett standardiserat publiceringsverktyg för tidningsaktörer i Sverige att sprida sitt redaktionella och annonsmässiga material i de kanaler läsaren ofta befinner sig, nämligen i mobiltelefonen, säger Andreas Landsbo på Codeleaf.

– Vi har under utvecklingens gång noggrant studerat några av marknadens mest nedladdade nyhetsappar, exempelvis The Washington Post och The New York Times, för att hitta de nyttigaste funktionerna och standardisera dem.

Tidningsappar.se har stöd för Iphone- och Android-telefoner. Månadskostnaden för de båda modellerna är 1500 kronor plus moms och för enbart Iphone är månadskostnaden 950:- plus moms.

Läs vidare

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Finskt affärssystem för tryckbranschen

Finska File Gallery besöker Sign&Print-mässan i Stockholm för att visa sitt affärssystem, Gallery ERP.
File Gallery

Smart verktyg för enkla beställningar

”Att sälja kommersiella trycksaker kan inte vara enklare.” Så beskriver Lasertryck sin Web2Print-lösning Whitelabel som visas på Sign&Print-mässan i september.
SPG

System för att automatisera produktionen

Automation, framtidssäkring och digitalisering står i fokus i Omikais monter. Företaget erbjuder ett molnbaserat ERP-system specialiserat för tryck- och förpackningsbranschen.
Omikai

Senaste nytt

Color Systems såg ny kundgrupp

Color System har satt tänderna i en ny kundgrupp med UV-storformatsskrivaren från Epson. – Det är jätteroligt, säger Magnus Edfeldt, säljs och marknadsansvarig. Återförsäljaren från Vällingby visade också flera maskiner för Direct to film.
DSC_4386

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Dataline vill växa i Norden

Under Sign&Print Scandinavia gick Dataline ut med nyheten att företaget förvärvat finska mjukvaran Arkki ERP. Det firades i montern under mässans sista dag.
Dataline

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8