Ricoh störst på digitaltryck enligt undersökning

PUBLICERAD: 7 juni 2012
UPPDATERAD: 7 juni

Enligt en ny undersökning från konsultföretaget InfoSource är Ricoh i den absoluta toppen för färgproduktionsskrivare i Västeuropa.

Undersökningen täcker det första kvartalet 2012 och visar att Ricohs andel av sålda enheter för färgproduktion i arksegmentet var 42,5 procent, vilket är en stor ökning jämfört med samma period förra året då motsvarande marknadsandel låg på 27,7 procent.

– Det är tack vare våra digitaltryckmaskiner Ricoh Pro C901 Graphic Arts Edition och Ricoh Pro C751-serien som vi har den här stora framgången i Västeuropa, säger Tommy Segelberg, Country Manager och Coordinator för Production Printing Business Group. Det är deras enorma möjligheter och den höga kvaliteten i de här maskinerna som gjort det möjligt att nå toppen på denna väldigt konkurrensutsatta marknad.

– Efter ett lyckat Drupa, visar de här siffrorna att Ricoh tar en marknadsledande position på den grafiska kommunikationsmarknaden i Europa, avslutar Segelberg.

Läs vidare

Print Supplies hoppas på succé i grannlandet

Live-wrapping och flera produktnyheter stod i rampljuset i Print Supplies monter. Den norska fullserviceleverantören gör i och med sin medverkan på Sign&Print Scandinavia entré på den svenska marknaden.
Print Supplies

Världspremiär för ny tonermaskin

Den flögs in från Japan fredagen innan mässan och visades för första gången publikt när Sign&Print Scandinavia öppnade under tisdagen. Nya Ricoh Pro C7500 som ska ge kommersiella tryckerier fler kreativa användningsområden.
Ricoh8

Skärning med kollaborativa robotar

Automation med robotlösningar. Det står i fokus hos Zünd under Sign&Print Scandinavia.
– Vi vill få fler att inse att det är nästa steg i utvecklingen, säger Henrik Larsson Hedblom på Zünd Skandinavien.
Zund 2

Avtäckning på mässan för ny HP Latex-modell

HP Latex-familjen har fått en ny medlem, kallad 630 W. Maskinen hade världspremiär hos inte mindre än tre utställare under Sign&Print Scandinavia: NI Solutions, Spandex och Antalis.
A169871A-614E-46A0-8B8E-6CC4CD6F1B50

Senaste nytt

Vd-byte och produktnyheter hos Horizon

Horizon Nordic kom till Sign&Print-mässan inte bara med produktnyheter utan även med en ny vd vid rodret. Det som var sig likt var fokuset på efterbehandlings- och automationslösningar.
Horizon 4

Jako tryckeri flyttas – nya ägaren centraliserar

Jako tryckeri i halländska Torup ska stängas. I stället ska all verksamhet samlas tio mil bort hos ägaren Nilssons tryckeri i skånska Bjärnum utanför Hässleholm.
DSC_4406

Scandraft hjälper kunderna komma igång med DTF

Återförsäljaren Scandraft visade sitt utbud av material för bild- och dekorproduktion. Men man tryckte lite extra på sitt startkit för att komma igång med Direct to film-tryck på textil.
DSC_4449

Antalis trycker på gröna alternativ

Den grafiska branschen har en del att göra när det gäller klimatpåverkan. Det vill Antalis vara med och ändra på. I sin monter under Sign&Print-mässan var det mycket som kretsade kring hållbara materialval.
Antalis 2