Drottningens många färgval

PUBLICERAD: 20 juni 2012
UPPDATERAD: 20 juni

Pantone och reklambyrån Leo Burnett i London har kartlagt drottning Elizabeths klädstil i Pantonefärger under hennes 60 år på tronen. Färgkartan heter inte helt oväntat Diamond Jubilee Colour Guide.

Samlingen innehåller Pantone-referensen samt det datum och den plats som drottningen bar det plagg vars färg man registrerat. Till exempel färgen Primrose Yellow som hon bar den 29 april till prins Williams och Kate Middletons bröllop.

– När du ser en bild på drottning Elizabeth under något av hennes åtaganden kommenterar man alltid vad hon har på sig, säger Justin TIndall, kreativ chef på Leo Burnett London. Det är något som följt drottningen under hennes många år på tronen. Diamond Jubilee Colour Guide är en hyllning till denna regenttid genom färg och dess betydelse.

Läs vidare

Kraftiga annonstapp för tryckta tidningar och direktreklam

Papperstidningar och direktreklam backar kraftigt som kanaler för annonsinvesteringar. Madeleine Thor, vd på Institutet för reklam- och mediestatistik tror att det tvåsiffriga tappet för tryckta tidskrifter kommer att fortsätta.
FotoJet-(79)

Plockmatic firar jämnt med all time high

I år är det 50 år sedan Plockmatic startades. Sedan dess har företag växt till en stor global spelare inom dokumenthantering med en bred produktportfölj. Sign&Print har intervjuat vd:n Jan Marstorp om den resan och vägen framåt.
Plockmatic kollage

Har Drupa svaren på branschens utmaningar?

Efter en paus på åtta år kan vi på nytt besöka Drupa för att se vad leverantörerna tycker att vi behöver.
drupa24_08

Grafiska företagen kritiserar att staten äger Strålfors

I en debattartikel kritiserar Grafiska Företagens vd Eva Glückman att staten via Postnord äger ett tryckeri, dotterbolaget Strålfors. "Hela syftet med förvärvet av Strålfors var att växa i värdekedjan uppströms och skydda Postnords volymer från konkurrerande distribution".
Eva G Grafiska

Senaste nytt

Storbildsbolaget vill synas mer mot detaljhandeln

Storbildsbolaget har under många år producerat olika typer av mässmaterial. Nu är det dags för Helsingborgsföretaget att själva ställa ut.
Jonas-Hellke

Anrikt tryckeri i konkurs

Nu hoppas företagsledningen att någon annan vill ta över.
FotoJet-(80)

Epson satsar på fotoskrivare på Drupa

Bland annat kommer nya vattenbaserade storformatsskrivaren SureColor SC-P20500 att visas.
P20500

ECO3 visar prepresslösningar

ECO3 vill vara en partner för kundernas resa mot högre produktivitet, lägre kostnader och grönare resultat.
Arkitex